ÖSK segrade på Kopparvallen

ÖSK Fotboll besökte på måndagskvällen Kopparvallen för möte med Åtvidabergs FF i Allsvenskans 21 omgång. ÖSK tog en stark trepoängare efter dubbla mål av Crespo i första halvlek. ÖSK avancerar i tabellen och ligger nu på nionde plats med 25 inspelade poäng.

Åtvidaberg skapade matchens första målchans ute till vänster med ett inlägg som Bergström nickade över från farlig position. Några minuter senare var det istället ÖSK som fixade drömstarten på matchen. Åhman Persson slog en långboll mot Crespo men mittback Hallingström var först på boll och såg ut att kunna reda ut farligheten. Crespo lyckades dock sno åt sig bollen och avancerade fritt in i straffområdet. Från snäv vinkel sköt han sedan lugnt in 0-1 förbi Gustavsson i Åtvid-målet. Efter målet hade ÖSK ytterligare några halvchanser, bland annat hade Pode ett långskott som Gustavsson sånär tappade in. I den 17:e matchminuten fick Åtvidaberg en frispark nära straffområdet i högerposition. Bergström slog in en hård inåtskruvad boll som Santos kraftfullt skarvade i mål förbi en chanslös Jansson. 1-1 på resultattavlan så långt. Efter kvitteringen sjönk tempot i matchen något. I den 28:e matchminuten fick ÖSK en hörna från höger. Efter flipperspel i straffområdet nådde bollen Pode som drog till och Gustavsson tvingades till en kvalificerad räddning. Tio minuter senare var det Janssons tur att göra en kvalitetsräddning efter att Owoeri vunnit en duell mot Björnquist och släppt bollen till Christensen. Åtvidabergsyttern fick på ett tungt, lågt skott men Oscar hann precis ner och rädda skottet. Strax före halvtid exploderade matchen i målchanser. Först hade Åtvidaberg ytterligare ett bra läge att ta ledningen. Efter en hörna nådde bollen pånytt Owoeri som sköt ett farligt skott som smet precis utanför bortre stolpen. I anfallet efter kom en långboll som Jansson trodde sig hinna ut och rensa bort men Owoeri hann före och sköt mot det öppna målet. Moberg hann emellan som extramålvakt i sista sekunden och lyckades med bröstet förhindra en ledning för hemmalaget. Det var inte slut där, minuten senare skickade Åhman Persson iväg en långboll som Pode skarvade ner perfekt till Crespo i central position utanför straffområdet. Crespo drog till direkt och 1-2 var ett faktum. En händelserik första halvlek slutade därmed 1-2 med ÖSK i förarsätet inför fortsättningen.

Andra halvlek var tre minuter gammal när ÖSK fick en hörna från vänster. Gerzic slog den mot ytterdelen av straffområdet till Pode som drog till på volley. Bollen gick några meter utanför, men en lurig variant. I den 52:a matchminuten var det återigen en fast situation som låg bakom en målchans. Santos nickade över från nära håll efter frispark och nickskarv. ÖSK rullade runt bollen fint under inledningen av andra halvlek och bevakade sin ledning och kontrade när läge gavs. Med timmen spelad var hemmalaget nära att kvittera. Ett inlägg från vänster stöttes sånär i mål av Santos på bortre stolpen men Jansson lyckades freda sitt mål i sista stund. Efter det följde en längre period utan målchanser och ÖSK försvarade sig mycket bra och Åtvidaberg kom ingenstans när de väl fick låna bollen från ett passningssäkert bortalag. I den 80:e matchminuten frispelades inhoppande DG i snäv vinkel men avslutet blev lite för rakt på Gustavsson i Åtvid-målet som ändå fick göra en bra räddning. Med dryga fem minuter kvar av ordinarie tid sköt nyss inhoppande Sköld ett skott tätt över men Jansson behövde inte agera. I 89:e matchminuten hade Gerzic ett farligt läge i straffområdet men skottet gick utanför och matchen levde inpå tilläggstiden. I 93:e matchminuten kom Åtvidabergs sista kvitteringschans efter en hörna. Målvakt Gustavsson hade tagit sig upp i straffområdet och avslutade med en volley som dock gick några meter utanför. Närmre än så kom inte Åtvidaberg och ÖSK kunde åka hem med tre poäng.

På presskonferensen sammanfattade Åtvidabergs tränare Peter Swärdh matchen som att det var en jämn historia mellan två lag som skapar chanser matchen igenom. Alexander Axén betonade att Åtvidaberg och ÖSK är två offensiva lag som spelar ganska lika. Båda tränarna lyfte fram 1-2 målet och situationen strax innan som starkt avgörande för matchens utveckling och att det är små marginaler som avgör. Axén ser positivt på lagets form och lyfte lite extra fram den goda kemin som infunnit sig mellan anfallsparet Pode och Crespo som levererar mål efter mål just nu.
Nästa match för ÖSK spelas redan nu på fredag 29 augusti. Då gästar Brommapojkarna Behrn Arena och matchstart är 19.00.

Resultat: 1-2 (1-2)
Mål: Crespo 5’, Santos 17’, Crespo 44’.
Hörnor: 3-8
Varningar: Pode 65’, Haginge 77’, Santos 90’.
Byten ÖSK: Daniel Nordmark in - Marcus Pode ut (69’), Daniel Gustavsson in - Crespo ut (77’), Ayanda Nkili in - Ahmed Yasin ut (89’).
Byten Åtvidaberg: Simon Skrabb  in - Martin Christensen ut (71’), Victor Sköld in - Månz Karlsson ut (82’).
Publik: 3495
Domare: Markus Strömbergsson, Björn Lindroth (ass.), Mahbod Beigi (ass.), Håkan Grahn Gustavsson (fjärde).