Träningen är igång igen

På måndagseftermiddagen drog ÖSK igång försäsongsträningen igen efter julledigheten.

Efter uppvärming ledd av Thomas Andersson körde man en spelövning där spelarna var uppdelade i smålag, varefter man avslutade med tvåmålsspel med fullt manskap på halv plan.

Det gula laget med bland andra Michael Almebäck, Fredrik Nordback och Kim Olsen tog ledningen i matchen, men det gröna laget vände och vann efter mål av Erik Nilsson och Nordin Gerzic. Sixten Boström manade flera gånger på spelarna att vara aggressiva och försöka återerövra bollen så snart som möjligt vid bolltapp.

Efter genomförd träning fick jag en intervju med finländaren.

Förra året blev det en stabil sjätteplats. Vad är det som fattas för att ni ska kunna ta ett kliv till?

-Att vi blir ännu stabilare och får en bättre högstanivå och en högre lägstanivå. Vi kan slå vem som helst när vi har en bra dag, men att kunna hålla i det...

Om jag inte minns fel var det bara Elfsborg som ni inte tog poäng emot förra året.

-Det kan säkert stämma. Och dem har vi slagit förut. Plus att jag tycker att vi var mycket bättre än de när vi mötte dem här på hemmaplan, men då förlorade vi lite snöpligt med 1-0 efter ett mål i slutet av matchen. Men det är det vi måste jobba på. Att bli ännu stabilare.

Är det nåt speciellt ni ska fokusera extra på nu på försäsongen?

-Nja. Generellt sett så vill vi ju förstås bli bättre på allt. Bli ännu aggressivare både i försvars- och anfallsspel, och få till ett ännu högre tempo i år. Det är nog de bitarna.

Hur ser du på nyförvärv? Är det nån speciell position du skulle vilja se förstärkningar på?

-Just nu har vi kanske en lite avvaktande roll med den biten. Vi får se om vi möjligtvis tappar nån, och utgå från det i så fall.

Hur ser du på de nya ansikterna som har varit med och tränat?

-De har presterat väldigt bra, tycker jag. Sen får vi se vart det leder, om det leder nånstans.

Har du hunnit bilda dig nån uppfattning om Simon Leonidsson?

-Ja. Han är ju väldigt snabb. Väldigt kvick och explosiv. Behöver kanske jobba lite med tekniken och på de bitarna, men det är ju en stor förändring för honom att komma till en allsvensk omgivning och träna med oss. Det tar alltid lite tid, men jag tycker att han klarar sig bra.

Du har fått en ny assisterande tränare i Lars Mosander. Vad kan han bidra med?

-Vi har ju jobbat tillsammans förut, så jag vet på ett ungefär vad han kan och han vet vad jag kan. Vi tänker väldigt lika kring fotboll, så han kan bidra med mycket. Det ska bli intressant att jobba med Lasse här framöver. Det har varit några år nu då vi inte har jobbat ihop, så vi får hoppas att vi båda har utvecklats under den tiden och att vi kan nå ännu bättre resultat.

Ni har i år bytt bort Cypern mot Spanska solkusten när det gäller träningslägret. Varför då?

-En orsak var omväxling. Utöver det sportsliga och fotbollsmässiga sammanhanget, så finns det också en poäng i att man åker bort och tränar i värmen, på riktigt gräs, alltså att man kommer till nånting nytt och annorlunda. Vissa i truppen har varit på Cypern tre år i rad nu, så det här blir nånting nytt. Annars blir det nästan som ett andra hem; man får ingen känsla för att man är borta hemifrån.

Till sist, hur ser skadeläget ut i truppen?

-Just nu ser det rätt så bra ut. Kihlen skadade sig i handen när han styrketränade under pausen, men annars har vi nästan alla med ute på planen, så det ser bra ut.

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908