Paulinho: "Jag är väldigt nöjd med att vara i ÖSK"

Förstora bilden

Paulinho presenterades i förra helgen som ÖSK-spelare. Hemsidan fick en pratstund med brasilianaren.

Paulo José de Oliveira, med artistnamnet Paulinho, presenterades som officiellt klar av ÖSK på en presskonferens på Behrn Arena den 16 april. Oskfotboll.se har fått sig ett snack med brasilianaren.

Hur känns det att komma till ÖSK?

- Jag gillar klubben. Jag har fått ett bra intryck och jag gillar det sätt som man jobbar på och jag vill komma tillbaka så fort som möjligt och göra det som jag är bäst på, spela fotboll.

Han lämnade BK Häcken efter säsongen 2010 var färdigspelad. Efter tre och ett halvt år i Sverige har han nu bytt Gulsvart mot Svartvitt, Rambergsvallen mot Behrn Arena och Häcken mot ÖSK.

- Jag gillar och känner mig väldigt hemma i Sverige. Det var det första land som jag kom till efter att jag lämnat Brasilien. Fotbollen här passar mig och jag är väldigt nöjd med att vara i Örebro och ÖSK.

Han har ingen speciell favoritposition, utan kan spela på samtliga fem offensiva positioner i Sixten Boströms 4-3-3-system.

- Jag tycker om att spela en offensiv fotboll, säger Paulinho med ett leende.

Konstgräs som underlag är något som han har vant sig med och det blir, enligt honom själv, bara bättre och bättre, vilket gynnar fotbollsspelandet.

- Även om jag inte har tränat lika mycket på det i år som tidigare år så är det inget som kommer störa mig. Fotbollen blir snabbare och mer teknisk så då går det att göra många bra saker på planen.

25-åringen har tränat extra hemma i Brasilien för att komma så bra förberedd som möjligt när han väl anslöt till truppen. Han räknade också med att det skulle ta en tid att träna ifatt laget. Ett lag som hittills har inkasserat tre segrar av fyra möjliga.

- Jag har sett alla matcher och det är bra och svåra matcher som laget har vunnit. Det visar att ÖSK har ett seriöst och bra sätt som man arbetar på.

Paulinhos stora förebild är hans pappa, både på och utanför fotbollsplanen.

- Han har också varit fotbollsspelare och har betytt väldigt mycket för mig.

Några svenska ord kan Paulinho, men en del av sakerna som han har lärt sig vet han inte ens själv vad det betyder. SM-guld förstår han dock innebörden av.

- Mycket bra, avslutar Paulinho med ett skratt.

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908