3:e raka vinsten i hemmamatchen mot p18 IK

Denna soliga vårdag var det dags för ÖSK:s tredje match i Division 1 Mellersta. Den spelade man mot P18 IK på Mellringe IP. Första halvlek var jämn och med få målchanser. ÖSK hade den större delen av bollinnehavet men passningarna i den offensiva tredje delen var inte tillräckligt vassa. Den enda heta målchansen stod ÖSK:s Alva Holmqvist för när hon mot slutet av halvleken testade från distans. Skottet träffade ribban och ut över linjen. Därmed resultatet 0-0 i paus. I den andra halvleken öppnade ÖSK starkt och pressade på direkt från minut 46. Det resulterade också i ett tidigt mål av Lisa Bergman. Detta övertaget fortsatte och i mitten av halvleken fick ÖSK en straff. En straff som Cornelia Karlsson tryggt kunde sätta dit mot en chanslös målvakt. Efter 2-0 målet kunde ÖSK komfortabelt spela ut resterande tid av matchen. Slutresultat 2-0 innebär att ÖSK vunnit tre av tre spelade matcher och på dessa matcher bara släppt in ett mål.

Dennis Gabrielsson, Huvudtränare ÖSK Fotboll:
– Vi är missnöjda med första halvlek och första 25 framförallt. Där vi missar enkla passningar och spelar för mycket på första löpet. Generellt lite dåliga beslut i speluppbyggnaden. Vi är dock bättre sista 20 men vi sa i halvtid att vi måste våga vara vi och våga delta mera. Vi behövde skapa hetare målchanser.

– I andra komer vi ut och har mer kontroll och gör två mål. Men fortfarande lite delar i omställningsspelet där vi måste höja oss lite till. Överlag är vi ändå klart bättre än dem i andra. Skönt med hållen nolla och tredje raka, så det är bra!

Nästa match för ÖSK:s damlag spelas borta mot Husqvarna FF söndagen den 30 april klockan 13:00.

Statistik
Resultat: 0–2 (0–0).
ÖSK:s målskyttar: Bergman (51'), Karlsson (71').
ÖSK:s byten: Alva Holmqvist ut - Maja Eriksson in, Cornelia Karlsson ut - Inda Dervisevic in.

Startelva:
26. Ellen Portugués
– – – – – – – – – –
21. Olivia Stråle
4. Clara Heiche
3. Josefine Eklund
– – – – – – – – – –
6. Agnes Andersson (K)
7. Alva Holmqvist
– – – – – – – – – –
22. Emelie Alfredsson
11. Cornelia Karlsson
16. Lisa Bergman
12. Karin Weinacht
– – – – – – – – – –
9. Emilia Andersson

Ersättare:
1. Alice Hultman
5. Nathalie Sundqvist
10. Ella Gunnarsson
13. Maja Eriksson
15. Nellie Thörngren
18. Inda Dervisevic
19. Amelia Olofsson

Text: Liam Larsson-Hellsing

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908