Tung förlust i vårsäsongens sista match

Foto: Retocuhed Reality / Daniel Lubner

På söndagen reste ÖSK till Uddevalla för att spela borta mot IK Rössö Uddevalla i vårsäsongens sista match. Serieledande Rössö mot tvåan ÖSK innebar att viktiga poäng stod på spel. Inga mål gjordes i den första halvleken som var jämn med ett övertag för ÖSK sett till bollinnehav. I den 58:e minuten reducerades ÖSK till tio spelare då Hanna Göthberg fick sin andra varning för dagen. Kort därefter tog hemmalaget ledningen. Med dryga kvarten kvar fick även Eila Wennerholm sitt andra gula kort och nu var ÖSK nere på nio spelare. En tuff uppgift och IK Rössö kunde även göra 2-0 innan matchen var slut. ÖSK fick resa hem utan poäng och ligger kvar på andra plats när serien nu tar sommaruppehåll.

Dennis Gabrielsson, Huvudtränare ÖSK Fotboll:
– En tuff bortamatch såklart. Det visste vi på förhand. Rössö låter oss ha boll under stora delar av den första halvleken men vi blir lite för små i våra aktioner. Vi har mycket boll utan att skapa några egentliga målchanser och blir lite för ensamma när vi tar oss fram. Sedan har vi även lite problem med deras omställningar när vi tappar boll. Men det är ingen större fara och vi har 0-0 i paus. Då pratar vi om vikten av att vinna fler närkamper och att fler behöver ta ansvar i både anfalls- och försvarsspel. I andra kommer vi ut och fortsätter ha mycket boll. Men sedan får vi ett rött kort, blir en spelare mindre och får ändra om lite i laget. Sedan kommer deras 1-0-mål där vi är lite slarviga. Efter det har vi chansen och försöker jaga ikapp för en poäng men sedan får vi ytterligare en utvisning och då blir det för svårt. Vi försöker och spelarna som är kvar på planen där ska ha en eloge för hur dem sliter. Det är ändå vi som försöker driva bollen och spelet medan Rössö försvarar och ställer om. Vi har någon halvchans men kommer aldrig riktigt nära.

– Överlag tycker jag att vi gjort en vår som är okej och ganska bra i stora delar. Vi har visat att det är vi som vill driva matcher och ha bollen. Vi har gjort mycket mål men också släppt in för många enkla mål. Sedan känner vi väl att det är i alla fall två förluster där vi är tillräckligt bra för att ta minst en poäng. Så det är lite surt. Men när vi ska sammanfatta så ligger vi tvåa med fyra poäng upp till ettan när vi nu tar uppehåll. Det är ingen omöjlighet. Med tanke på att det i princip är ett nytt lag för säsongen med ny tränare och ett relativt nytt sätt att träna på så tycker jag att vi är på rätt väg. Men samtidigt kommer vi behöva snäppa upp ett par steg till hösten.

Nästa match för ÖSK är inte förrän den 1 augusti. Då väntar final i distriktscupen mot KIF Örebro.

Statistik
Resultat: 2-0 (0-0)
Målskyttar ÖSK: -
Byten ÖSK: Emilia Andersson ut - Izabella Hurtig in (70'), Agnes Andersson ut - Isabelle Fredriksson in (73'),

Startelva:
26. Ellen Portugués
– – – – – – – – – –
16. Caroline Zandén (K)
5. Eila Wennerholm
15. Hanna Göthberg
– – – – – – – – – –
6. Agnes Andersson
21. Olivia Stråle
– – – – – – – – – –
22. Emelie Alfredsson
11. Cornelia Karlsson
7. Moa Arlebo
12. Emilia Andersson
– – – – – – – – – –
9. Sara Sandberg

Ersättare:
1. Rebecka Ayranci Dahlberg (mv)
10. Isabelle Fredriksson
14. Izabella Hurtig
28. Alicia Wood

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908