Simon Åström lämnar ÖSK Fotboll

Efter drygt sju år i ÖSK meddelar klubbens vd Simon Åström att han avser att lämna sitt uppdrag under året. Styrelsen kommer nu att påbörja en rekryteringsprocess för att hitta Åströms efterträdare.

Simon Åström tillträdde rollen som vd under hösten 2014 och har lett den operativa organisationen sedan dess. Han aviserar nu att han lämnar rollen och berättar att timingen för beslutet är rätt.

- Efter fjolåret har mitt fokus varit att kortsiktigt klara av omställningen det innebär att degraderas en nivå. Under vintern har vi slitit med anpassningar av ekonomi, organisation och övrig verksamhet. Nu när säsongen är i gång ser vi att vi lyckats skapa en stabil ekonomi och vi har en fungerande organisation på plats. Vi har goda förutsättningar att under året nå vårt mål att ta oss tillbaka till Allsvenskan. Nu är det dags att ta tag i de långsiktiga frågorna och då är det läge för mig att lämna över till en ny vd som tillsammans med styrelsen kan leda klubben på sin långsiktiga resa, säger Simon Åström.

ÖSK:s ordförande Kent Persson berättar om hur processen framåt kommer att se ut.

- Simon har varit öppen med sina tankar så det här är inget som kommer som en blixt från klar himmel. Vi är förberedda och har koll på läget. Det är tråkigt att Simon lämnar men också naturligt efter så lång tid i klubben. Vi håller i styrelsen på att planera för hur processen att hitta en ersättare ska se ut, och vi kommer inom kort kommunicera vår plan. Tills vidare finns Simon kvar i organisationen och kommer säkerställa en bra övergång, säger Kent Persson och fortsätter:

- Simon har under lång tid gjort ett fantastiskt bra arbete för ÖSK. Han har professionaliserat verksamheten, stärkt ekonomin och klubbens struktur och bidragit till att skapa ett mer öppet och tillgängligt klimat runt klubben. Han har navigerat klubben under en svår tid med pandemi och degradering och lämnar över vid ett läge där vi har starka förutsättningar utifrån den nivå vi är på. Nu kommer vi ta tag i de långsiktiga frågorna för klubben och påbörja nästa resa i ÖSK:s utveckling, säger Kent Persson.

Simon Åström är föreslagen till rollen som ordförande för Svensk Elitfotboll. Om han väljs tar han också en plats i Svenska Fotbollförbundets styrelse.

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908