Årets första träningsmatch för herrarna

Foto: Viktor Johansson

Under lördagseftermiddagen väntade årets första träningsmatch för ÖSK:s herrar. Motståndet stod allsvenska IK Sirius för och det var ett stort bortafölje från Örebro som var på plats på Studenternas IP i Uppsala för att heja fram det svartvita laget. ÖSK tog ledningen i den första halvleken genom provspelaren Elias Barsoum innan Sirius kvitterade strax innan paus. Efter dryga timmens spel bytte ÖSK ut nio spelare och avslutade matchen med ett mycket ungt lag. I den 70:e minuten gör Sirius 2-1 som även blev slutresultatet.

Det var ett skade- och sjukdomsdrabbat ÖSK som skulle resa till Uppsala under lördagen. Joel Cedergren fick i sin första match som ÖSK:s huvudtränare plocka med sig hela 12 spelare från akademin för att fylla ut matchtruppen.

Matchen var inledningsvis jämn och under hela första halvlek växlade lagen att hålla tempo och vara bollförande i perioder. Det dröjde till den 25:e matchminuten innan den första riktigt farliga målchansen skulle komma. Det var hemmalaget som med en dubbelchans var nära på att spräcka nollan. Först genom ett avslut från nära håll som Allain gör en riktigt vass räddning på och strax därpå ett skott från distans som tar i stolpen. Sex minuter senare skulle Sirius återigen skapa en bra målchans genom ett inlägg från höger som nådde Sylisufaj vid straffpunkten. Anfallarens nick gick den gången, som tur var för ÖSK, tätt utanför Allains vänstra stolpe. Mot slutet av halvleken var det dock ÖSK:s tur att hitta ett läge när provspelaren Elias Barsoum vann en duell på offensiv planhalva och drev med bollen mot mål. Han kom i snäv vinkel men lyckades ändå sätta ditt bollen, mellan stolpen och målvakten, och gav därmed ÖSK ledningen. Stort jubel utbrast på läktaren men det skulle inte dröja länge innan hemmalaget lyckades få in en kvittering. Strax innan den första halvlekens slutskede kom 1-1 genom ett distinkt avslut från straffområdets ytterkant som letade sig in vid stolproten.

ÖSK valde att spela vidare med samma spelare i början av andra halvlek men i den 62:e minuten gjordes hela nio byten vilket resulterade i en mer eller mindre ren akademielva på planen. I minut 70 kunde sedan Sirius ta ledningen efter ett inspel bakom ÖSK:s backlinje till Samuel Vikman som gjorde mål från nära håll. Tempot sjönk något efter detta och två unga lag spelade av matchen som slutade 2-1.

Nästa inbokade träningsmatch för herrlaget spelas söndag 13 februari kl. 18.00. Då åker laget till PlatinumCars Arena för ett möte med IFK Norrköping.

Statistik
Resultat: 2-1 (1-1)
Mål: Barsoum (41’), Sylisufaj (45'), Vikman (70')

Startelva ÖSK
Bobby Allain
Hussein Ali – Jonathan Johnsson – Benjamin Hjertstrand – Daniel Björnquist (K)
Joel Andersson Segerlind – Lucas Shlimon – David Seger
Elias Barsoum – Noel Milleskog – Jake Larsson

Ersättare
Gustav Leijon (mv), Johannes Danho, Kevin Westlind, Henry Hertzman, Josef Keyrouz, Filip Ivarsson, Fredrik Furst, Seif Ali Hindi, Elton Vallberg, Robin Damström, Victor Andersson

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908