Krönika: Tack för all support under året

Foto: Retouched Reality / Daniel Lubner

När lamporna tänds och musiken går igång på lördag så är det säsongens sista match. Jonas Ask som är lagledare i ÖSK Fotbolls damlag sätter i denna krönika ord på det första året i ÖSK Fotboll.

Ytterligare en säsong är snart till ända. Den första säsongen i ÖSK Fotbolls regi. Och det har varit bra. Bättre än vad många faktiskt vet och ser. Självklart tycker vi inte att allt är klang och jubel. Men när vi tittar tillbaka på säsongen 2021 ska vi nog ändå fundera på att klappa oss själva på världens finaste klubbmärke och tycka att säsongen vi gjort är med beröm godkänd. Givetvis har vi haft våra ”ups and downs” men på det stora hela kan vi med gott samvete klappa det där klubbmärket och vara stolta.

Vi har haft det bra både på Grönpepparparkens IP och på Behrn Arena. Men det har inte alltid varit helt enkelt att få ihop allt under året. Vem gör egentligen vad? Eller kanske inte vem gör vad, men vem är ansvarig för olika saker? Det har nog varit en stor fråga många gånger, men det har alltid löst sig. Om det inte gjort det, skulle vi aldrig ha slutat på sämst tredje plats i Division 1 Norra Götaland under 2021.

Vi skulle inte heller ha varit på den plats vi är idag om det inte varit för våra spelare. De som lägger ner sjukt mycket tid under sena kalla kvällar och på långa bortaresor. De åker runt hela Mellansverige för att spela match. Vissa spelar 90 minuter plus tillägg varenda helg, några åker med och kanske får spela några minuter och vissa kanske inte alls. Det är så det är på den här nivån och även på den nivån vi vill upp på. Ni spelare och ledare som varit med på resan som vi kallar säsongen 2021 är värda all heder. Vad vore en förening utan dess medlemmar och dess utövare? Precis ingenting! Det är det enda svaret!

Så inför lördag och sista matchen för i år, vill jag uppmana dig som läser detta att komma till Behrn Arena. Det är fri entré och sista chansen för i år att se damerna spela. Ni vet vilka som är värda att hedras och hyllas. Laget har gjort det grymt bra och de förtjänar verkligen ert stöd på lördag. Tänk på hur det hela började i serien. Fullt med supportrar utanför Grenadjärvallen. Glädje, ramsor, sång och världens bästa stöttning. Det är damerna värda igen efter denna säsong.

Just det, skrev jag att ÖSK Fotboll är världens vackraste förening? Tror inte det. Tack för all support under året. Vi kommer snart tillbaka, kanske lite tidigare nästa år än i år. Var rädda om er därute så att vi alla tillsammans kan fortsätta se ÖSK Fotbolls damer och herrar spela fotboll utan publikrestriktioner!

Jonas "Jonken" Ask

_____

Jonas Ask är lagledare för ÖSK Fotbolls damer och har varit med laget sedan 2004, då under föreningen ÖSK Söder. Jonas är en eldsjäl som har lagt ned all sin fritid för laget genom åren. Han har dessutom mer eller mindre varit med och byggt upp ÖSK Söder från grunden.

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908