Örebro SK byter tränare inför slutspurten

ÖSK Fotboll genomför ett skifte på tränarposten i ett försök att skapa förutsättningar för att rädda det allsvenska kontraktet. Huvudansvarige Vitor Gazimba entledigas från sin post och ersätts av Marcus Lantz, senast huvudansvarig för Mjällby AIF 2020. Kontraktet sträcker sig över säsongen 2021.

– Vi gör bedömningen att det här ger oss möjligheter att ta fler poäng i kampen för ett nytt kontrakt. Läget är som alla vet prekärt och ett skifte på huvudtränarposten är en av flera åtgärder för att optimera förutsättningarna. Vi har tagit alldeles för få poäng, men vi tror på möjligheten att vända resultaten under de sista åtta matcherna, säger ordförande Carl Pauly.

– Vi är inte en klubb som är känd för att vidta drastiska åtgärder men under rådande omständigheter är detta det rätta att göra. Vi har stor respekt för Vitor Gazimba, som är en mycket kompetent och hårt arbetande tränare, men resultaten har uteblivit trots omfattande förstärkning av spelartruppen. Vi är övertygade om att Marcus Lantz har egenskaperna att på kort tid skapa en förändring som vitaliserar vårt lag, avslutar Carl Pauly.

ÖSK vill tacka Vitor för hans stora och passionerade ansats att vända skutan åt rätt håll. Trots denna motgång har han en ljus framtid som topptränare.

Marcus Lantz tillträder omgående och är på plats från och med fredag.

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908