Seger och tre poäng på Rådavallen

ÖSK reste idag till Rådavallen för att möta Råda BK på bortaplan. ÖSK lyckades ta ledningen tidigt i matchen när Sara Sandberg fick en djupledspassning in bakom Rådas backlinje och kunde placera bollen i mål. Bara minuter senare skulle hon göra det igen när hon utökade ledningen med ett närmast indentiskt mål. Innan paus lyckades hemmalaget reducera och ställningen var 1-2 i halvtid. I den andra halvleken pressades ÖSK stundtals men lyckades försvara ledningen och vinna matchen. Segern innebär fortsatt serieledning och tre sköna poäng med hem till Örebro.

George Papachristou, Huvudtränare ÖSK Fotboll:
– Det var en tuff match. Vi inleder på ett jättebra sätt och får verkligen ut det som vi tränat på under veckan. Vi rullar bollen, har stort bollinnehav och hittar dem ytorna vi ville skapa idag. Därifrån lyckas vi skapa målchanser och också göra mål. Vi hade kanske kunnat göra fler mål och stänga matchen. Vår press fungerar bra och vi hindrar motståndarna från att skapa särskilt mycket chanser eller avslut. Sista minuterna av den första halvleken tycker jag vi tappar lite och låter dem komma högre upp i banan. De får sin frispark som de gör mål på och så är det inne i matchen igen. Den andra halvleken hade en annan bild. Vi hittar inte lösningar i uppspelsfasen och tappar boll ganska snabbt. Vi får slita men krigar bra för det. Det vi behöver jobba med är att kontrollera matchet när vi leder för att hitta lugn och våga fortsätta spela vårt spel. Men jag är så klart jättenöjd med att ta tre poäng. Den tuffa perioden med dubbla matcher varje vecka är över och vi får en hel träningsvecka. Så nu fokuserar vi på att möta Hallsberg på söndag.

Nästa match för ÖSK är på söndag kl. 13:00 när IFK Hallsberg kommer på besök till Behrn Arena.

Statistik
Resultat: 1-2 (1-2)
Målskyttar ÖSK: Sara Sandberg (3', 9')
Byten ÖSK: Elin Sjösten ut - Hester Stöckl in (46'), Ebba Lundqvist ut -Filippa Sätterström Johannson in (71'), Antonia Jalkinger ut - Ida Zetterman in (71'), Ebba Mannfolk ut - Amanda Leander in (85')

Startelva ÖSK
Rebecka Ayranci-Dahlberg
Elin Sjösten - Caroline Zandén - Hanna Göthberg
Ebba Mannfolk - Anna Meijer - Ebba Lundqvist - Antonia Jalkinger - Olivia Puhls
Sara Sandberg - Isabelle Fredriksson

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908