Vinst i genrepet

Under påskaftonens eftermiddag väntade en ny träningsmatch för ÖSK. Motståndet stod Superettan-klubben Akropolis IF för. Efter en lugn start på matchen kunde ÖSK ta ledningen med 1-0 i den 31:a minuten. Innan halvleken var över utökade man till 2-0. Ett resultat som sedan stod sig matchen ut.

Under påskafton spelade ÖSK träningsmatch hemma mot Akropolis IF. Detta var den sista träningsmatchen innan den allsvenska premiären. ÖSK kom till matchen med en hel del frågetecken i sin trupp efter bortfall under veckans gång. Axel Kjäll ställde bland annat de unga spelarna Anton Ingves och Dennis Collander från start på innermittfältet.

Under matchens inledande 20 minuter var det väldigt lugnt och försiktigt spel från båda lagen där ingen riktigt tog tag i taktpinnen. Efter 31 minuters spel fick Romain Gall bollen till höger om straffområdet där han fintade bort sin motståndare och drev vidare mot mål. Sedan spelade han kyligt bollen vidare till Deniz Hümmet som enkelt kunde rulla in bollen i öppet mål från straffpunkten.

I den 37:e matchminuten plockade Gall upp en rensning från Akropolis och passade vidare till Dennis Collander i den högra delen av straffområdet. I samband med att Collander slog till bollen styrs den på en försvarare vilket gör att den åker upp i luften och över Akropolis målvakt. Precis när den ska dimpa ner får Agon Mehmeti en träff och slår den i mål. Vid första anblick var det svårt att avgöra om den redan var över mållinjen, men Mehmeti skrivs som målskytt.

I den andra halvleken skapade ÖSK flertalet chanser att utöka ledningen. Den klaraste har inbytte Noel Milleskog i den 75:e minuten. Milleskog spelade bollen till Hümmet som skjuter precis utanför straffområdet. Bollen träffade i stolpen och gick rakt ut till en mer eller mindre fristående Milleskog. Han ska bara raka in bollen men på något sätt skjuter han över. Fortsatt 2-0 på resultattavlan och dessa siffror skrivs även som slutresultat.

Nästa match för ÖSK är den allsvenska premiären hemma mot IFK Göteborg lördagen den 10 april kl. 17:30.

Statistik
Resultat: 2-0 (2-0)
Mål: Hümmet (31’), Mehmeti (37')
Domare: Richard Sundell, Niclas Ivarsson (ass.) och Johan Thalin (ass.)

Startelva ÖSK
Bobby Allain
Hussein Ali – Michael Almebäck – Andreas Skovgaard – Daniel Björnquist
Romain Gall – Dennis Collander – Anton Ingves – David Seger
Deniz Hümmet – Agon Mehmeti

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908