Händelserik match slutade med seger

Foto: Maja Lindqvist

Efter uttåget ur Svenska cupen stod det träningsmatch på schemat för ÖSK. Det var 0-1 på resultattavlan efter 45 minuter då bortalaget tog vara på en chans i slutet av halvleken. I den andra öppnade matchen upp sig rejält och det sköts bland annat två straffar. Inom lopppet av nio minuter lyckades sedan ÖSK både kvittera och utöka ledningen två gånger om. Slutresultatet skrevs till 3-1.

Under fredagseftermiddagen spelade ÖSK träningsmatch hemma mot gästerna Falkenbergs FF. Manager Axel Kjäll valde att göra två förändringar i startelvan gentemot senaste matchen. Lagkaptenen och ikonen Nordin Gerzic kom in tillsammans med Erik Björndahl medan Kevin Walker och Agon Mehmeti fick kliva åt sidan.

ÖSK inledde matchen piggt och skapade redan i den fjärde matchminuten en hörna. Bollen slogs in till Dennis Collander som fick flera chanser men skotten hamnade i block. Efter flipperspel landade bollen hos Benjamin Hjertstrand men han fick inte heller i väg något avslut mot mål. Två minuter senare fick Collander ett jätteläge att slå in bollen till Erik Björndahl men den gick precis förbi och alltjämt 0-0 på resultattavlan.

I den 25:e minuten fick Falkenberg sin första farliga chans för dagen när Collander slog en felpassning. Falkenbergs spelare kom fri mot Bobby Allain som missbedömde sin utrusning och det var öppet mål för motståndarna som försökte rulla in bollen. Men Almebäck dök upp som räddare i nöden och hann precis glidtackla bollen ut till hörna.

I den 42:a minuten slarvade ÖSK efter en hörna och bollen landade utanför eget straffområde där Falkenbergs Tobias Englund får på en kalasträff på halvvolley upp i det vänstra krysset. Därmed 0-1 till Falkenberg, ett resultat som också stod sig i pausvilan.

Den andra halvleken startade som den första avslutades. En jämn kamp där bortalaget hade lite mer övertag och farliga omställningar. I minut 60 öppnar matchen dock upp sig totalt och det är några galna minuter på Behrn Arena. ÖSK tog sig fram på högerkanten genom Collander som revs ned av Edi Sylisufaj och Al-Hakim blåste straff. Den nyligen inbytte Rasmus Karjalainen stegade fram men straffen räddades av Noring i bortamålet. Bara minuter senare är det straff åt andra hållet när Sylisufaj spelade in en boll som tog på Björnquists hand. Sylisufaj valde att skjuta straffen själv men lägger den en bra bit utanför Bobby Allains högra stolpe. Alltså inget mål den här gången heller.

De galna sekvenserna fortsätter att överlappa varandra när ÖSK stormar fram på högerkanten igen och Collander, som är inblandad i det mesta, slår ett inspel via Falkenbergspelare fram till David Seger som kyligt placerar in kvitteringen till 1-1. Tre minuter senare driver Jake Larsson in från vänsterkanten och släpper ut till Seger som i sin tur slår den vidare till Collander som trycker in bollen vid den bortre stolpen, ett distinkt klassavslut av unge Collander. Larsson, som gjorde ett oerhört bra inhopp, var högst iblandad även i nästa sekvens. Larsson utmanade snyggt och stack ner mot kortlinjen där han spelade bollen till Karjalainen som vinklade in ÖSK:s tredje mål för dagen.

ÖSK fortsatte att driva på framåt och skapade flera chanser att utöka ledningen men slutresultatet skrev till 3-1 och en välförtjänt seger på Behrn Arena idag.

Nästa match för ÖSK spelas på söndag den 21 mars kl. 13.00 och 15.00. Då åker laget till Malmö för ett dubbelmöte mot Malmö FF.

Statistik
Resultat: 3-1 (0-1)
Mål: Englund (42’), Seger (65'), Collander (68'), Karjalainen (74')
Domare: Mohammed Al-Hakim, Fredrik Klyver (ass.) och Mikael Hallin (ass.)

Startelva ÖSK
Bobby Allain
Hussein Ali – Michael Almebäck – Andreas Skovgaard – Benjamin Hjertstrand
Dennis Collander – Nordin Gerzic – Johan Mårtensson – David Seger
Deniz Hümmet – Erik Björndahl

Startelva Falkenbergs FF
Viktor Noring
Linus Borgström – Axel Norén – Tobias Karlsson – Tobias Englund
Samuel Adrian – Christoffer Carlsson – Melker Nilsson
Oliver Hintsa – Adam Bergmark Wiberg – Edi Sylisufaj

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908