Akademitränarna 2021

Foto: Icon Photography

Igår, tisdag 12:e januari, startade ÖSK Fotbolls akademiverksamhet upp igen. ÖSK kan nu presentera de tränare som är klara för att leda och utveckla verksamheten under det kommande året. Rickard Torstensson fortsätter som huvudansvarig tränare för P19 medan P17 och P16 får nya huvudtränare i Pontus Björkman och Daniel Angergård.

ÖSK Fotbolls akademi består av tre olika lag: P19, P17 och P16. Ett av målen med akademin är att utveckla och fostra framtida elitfotbollsspelare för spel både i Sverige och utomlands. Ett långsiktigt mål är att år 2023 så ska 50 % av spelarna i A-truppen komma från den egna akademin.

– Våra tränare står för ett nytänkande i sitt tränarskap och ledarskap helt i linje med hur vi vill jobba. De är också skolade och står för kunskap utifrån svenska fotbollförbundets utbildningsinnehåll. Vi är övertygade att de alla kommer att kunna utveckla vår akademi, som redan i nuläget, tillhör de allra bästa i Sverige. Dock måste poängteras att vi aldrig får vara nöjda utan hela tiden sträva efter att bli bättre. Det är något som tränarna vill och jobbar hårt för att uppnå, säger Björn Cervin, akademiutvecklare.

Rickard Torstensson som är Elite Youth-utbildad kommer under 2021 fortsätta sin delade roll som ansvarig för P19 samt ingå i A-truppens tränarteam med fokus på de yngre spelarna och hjälpa dem i deras process mot Allsvenskan.

Pontus Björkman tar över P17 från och med 2021 och får möjlighet att fortsätta jobba med många spelare som han hade med sig under 2020.

– Vi har ett spännande och viktigt år framför oss. Jag ser fram emot att utveckla och ta denna grupp till nästa nivå, säger Pontus Björkman.

Vi är även glada över att Håkan Juhlin finns kvar i P17. Håkan med sin erfarenhet och Pro-utbildning kommer vara ett stort stöd till så väl spelare som ledare i fortsatta utvecklingen av vår akademi.

Ny huvudansvarig tränare för P16 är tidigare assisterande tränaren för ÖSK:s P17, Daniel Angergård. Daniel som under 2020 jobbade tillsammans med Carola Söberg, som hade ansvaret för P17, har med sig bra erfarenhet och har lärt sig mycket under 2020. Han är mycket engagerad och ambitiös i sitt tränaryrke och ÖSK P16 blir hans första uppdrag som huvudansvarig.

– Det känns väldigt inspirerande och roligt att få huvudansvaret för P16 under kommande säsong. Jag lärde mig enormt mycket under Carolas ledning i P17 förra året. Detta blir nästa steg i min utveckling som tränare och det kommer bli ett roligt år tillsammans med ett fantastiskt team och duktiga spelare, säger Daniel Angergård.

Under 2020 fick ÖSK möjlighet att börja jobba med Oskar Stenliden, Philip Garvö och Ahmet Arisoy som alla har fokus på fotbollsfys. Ahmet Arisoy kommer under 2021 vara behjälplig i alla lag med fokus på rehab för de spelare som är i behov.

Ledare P19
Rickard Torstensson - Huvudtränare
Eric Forselius – Tränare
Felix Möller - Tränare
Göran Kring - Målvaktstränare
Caique Müller - Fystränare
Ahmet Arisoy – Rehab

Ledare P17
Pontus Björkman - Huvudtränare
Alexander Skattberg - Tränare
Håkan Juhlin - Tränare
Göran Kring - Målvaktstränare
Oskar Stenliden - Fystränare
Ahmet Arisoy - Rehab

Ledare P16
Daniel Angergård - Huvudtränare
David Widstrand - Tränare
Rafi Isak - Tränare
Harald Detlofsson - Målvaktstränare
Philip Garvö - Fystränare
Ahmet Arisoy - Rehab

Materialansvar: Lasse Andersson
Matchvärd: Ove Blomberg

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908