ÖSK vidare i Svenska Cupen

ÖSK tar sig vidare i Svenska Cupen genom vinst borta mot Division 1 laget IFK Haninge. Efter första halvlek låg man under med 1-0, men laget tog över matchen i andra halvlek genom att göra två snabba mål under de första 7 minuterna. Målen gjordes av Karjalainen och Hümmet vilket gör att klubben nu är klara för gruppspel som spelas i februari – mars 2021.

Under onsdagskvällen spelade ÖSK omgång 2 i Svenska Cupen borta mot Division 1 laget IFK Haninge. ÖSK kom till matchen med en stark startelva där endast två spelare från senaste matchen mot Falkenberg saknades (Mårtensson och Almebäck). Första halvlek innehöll stort bollinnehav för ÖSK men få målchanser. ÖSK hade många hörnor men fick egentligen aldrig till någon farlig målchans. Haninge försvarade sig bra och satsade tydligt på sina omställningar vilket de också lyckades med i den 32:a matchminuten när de fick tag på bollen på mittplan, lyckades nickskarva fram bollen till sin nr 20 (Karim) som enkelt la in bollen i mål förbi Jansson. ÖSK fortsatte spela sitt spel men utan framgång och gick till halvtidsvila i underläge med 1-0.

Inför den andra halvleken gjorde Axel Kjäll ett byte där Gall ersatte Seger. ÖSK kom ut som ett helt annat lag där man redan i första minuten satte hög press på IFK Haninge. Man spelade bollen snabbare och mer i djupled vilket gav fler målchanser. Man utnyttjade Karjalainen mer i anfallet vilket gav utdelning redan i den 50:e matchminuten då Amin slog en snygg passning fram till Karjalainen som enkelt kunde skjuta bollen i mål. ÖSK fortsatte att forcera framåt och redan två minuter efter det första målet fick Hümmet bollen inne i straffområdet där han snyggt vände bort sin försvarare och sköt bollen i mål.

ÖSK fortsatte spela bra och hade några fler målchanser. Dock kämpade Haninge sig tillbaka in i matchen och fick några lägen men där Jansson var med och räddade. I den 74:e minuten fick Haninge en frispark som nickades i mål men domaren dömde offside. ÖSK hade kontroll på matchen men tillät de sista fem minuterna av matchen att bli onödigt spännande där Haninge fick en farlig frispark i matchminut 90+5 men som ÖSK kunde slå bort och vann därmed matchen med 1-2.

ÖSK är nu vidare till Svenska Cupens gruppspel som kommer att spelas i februari – mars 2021.

Resultat: 1-2 (1-0)
Mål: Karim (32’), Karjalainen (50’), Hümmet (52’)
Varningar: Karim, Gall
Byten ÖSK: David Seger ut - Romain Gall in (46’), Rasmus Karjalainen ut – Agon Mehmeti in (85’), Simon Amin ut – Johan Mårtensson in (85’)
Byten IFK Haninge: Bonnah ut – Bahdke in (59’), Bakarr Suma ut – Abdulla in (66’), Simovski ut – Diaby in (79’)
Domare: Farouk Nehdi, Josef Alacam (ass.), Joakim Wik (ass.)