Deniz Hümmet ansluter till ÖSK på lån

ÖSK Fotboll presenterar sitt senaste nyförvärv, anfallaren Deniz Hümmet. 23-åringen kommer senast från IF Elfsborg och ansluter på lån som sträcker sig till slutet av året.

– Vi har sedan början av fönstret arbetat med att kartlägga spelare för att förstärka truppen med fokus på de offensiva positionerna. Efter en bra dialog med IF Elfsborg känns det väldigt bra att få hit Deniz som är en spelare med egenskaper som vi kommer ha stor nytta av. Deniz är duktig i sitt offensiva kombinationsspel, bra runt motståndarens straffområde och har en karaktär som vi kommer få stor nytta av. Han är användbar på många positioner och ger oss fler offensiva alternativ, något som kommer gynna oss under hösten, säger Axel Kjäll, Manager i ÖSK Fotboll.

Deniz Hümmet är fostrad i Malmö FF och flyttade 2015 till franska Troyes och Ligue 2. 2017 kom Hümmet tillbaka till Sverige och Gefle IF för att sedan skriva ett treårskontrakt med Trelleborgs FF. Efter bara ett år i klubben köpte IF Elfsborg loss honom, och han har för nuvarande ett fyraårskontrakt. Hümmet är en stark offensiv spelare som spelat i turkiska U18, U19, och U21-landslagen.

Hümmet ansluter till ÖSK redan under tisdagen då han gör sin första träning med laget och kommer att vara spelklar till söndagens allsvenska match mot IFK Norrköping hemma på Behrn Arena.

Deniz Hümmet
Född: 1996-09-13
Längd: 189 cm
Position: Anfallare
Tidigare klubbar: Malmö FF, Troyes, Gefle IF, Trelleborgs FF, If Elfsborg

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908