ÖBAB ny huvudpartner till ÖSK Fotboll

ÖSK Fotboll är stolta över att presentera sin nya huvudpartner för säsongen 2020. Det är ÖBAB Örebro Bilbolag AB, som bland annat är Sveriges äldsta återförsäljare av Kia, som går in i ett stort samarbete med ÖSK.

– Vi är både glada och stolta över att kunna presentera ÖBAB som ny huvudpartner. ÖBAB har gjort en häftig resa över lång tid och vuxit till ett stort och starkt bolag. Att de nu väljer att samarbeta med oss på detta sätt känns väldigt bra. Det är ett företag som är affärsmässigt drivet, och som naturligtvis ser fotbollen som en bra plattform att synas på. Dessutom har de varit tydliga med att de vill bidra till Örebros utveckling och ser ÖSK som en viktig spelare, vilket naturligtvis känns bra. Vi får en stark aktör vid vår sida, säger Simon Åström, vd på ÖSK Fotboll.

ÖBAB grundades 1987 av Joakim Eklund som är vd för företaget och man är Sveriges äldsta återförsäljare av Kia. Sedan början av 2017 är man även återförsäljare av Nissan. Företaget, som är beläget i Lillån, har även ett stort urval av begagnade bilar och de samarbetar med ledande finansbolag.

– Det känns väldigt bra att kliva in i detta samarbete. Dels är ÖSK en anrik klubb med ett starkt varumärke som exponeras massivt både lokalt och rikstäckande. Det finns också ett starkt nätverk runt klubben med stor potential till goda kontakter och affärer. Vi gör detta mycket utifrån de affärsmässiga värden det kommer skapa. Samtidigt så har vi fått en bra känsla runt klubben med de personer som finns där och vi tror på klubbens inslagna väg där man satsar mycket ungt och lokalt. ÖSK är viktigt för Örebro och vi vill vara med och bidra till både klubbens och stadens utveckling, säger Joakim Eklund, vd för ÖBAB.

Samarbetet innebär att ÖBAB, utöver rätten att titulera sig som officiell huvudpartner, kommer exponeras starkt tillsammans med ÖSK och bland annat inneha huvudplatsen på matchtröjan i såväl Svenska Cupen som i Allsvenskan. ÖBAB kommer pryda matchtröjan redan under ÖSK:s match i helgen mot Oskarshamn i Svenska Cupen, och senare i februari kommer ÖSK presentera årets allsvenska matchställ.

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908