Oavgjort mot Degerfors IF i genrepet inför Svenska Cupen

Degerfors träningsmatch

Innan Svenska cupen inleds nästa helg för ÖSK:s del, väntade under lördagen en träningsmatch mot Degerfors IF. Bortalagets trupp innehöll flera bekanta namn i form av före detta ÖSK-spelare med Johan Bertilsson, Christoffer Wiktorsson och Marcus Astvald. Det var också Johan Bertilsson som inledde målskyttet på Behrn Arena när han gav Degerfors ledningen med ett drömmål efter 20 minuters spel. Knappt tio minuter senare kvitterade ÖSK efter ett vackert volleymål av Simon Amin. I den andra halvleken skapade bortalaget de bästa möjligheterna. Degerfors snabba omställningar ledde dock inte till några mål och matchen slutade 1-1.

Det var Degerfors som inledde piggast och skapade två målchanser under de fem första minuterna. Den första chansen var ett avslut inom straffområdet som blockerades av Albin Granlund. Kort därefter skapade bortalaget ett läge där avslutet stoppades av en fin räddning signerad Oscar Jansson. Matchen fortsatte chansrikt och i den nionde spelminuten fick ÖSK sin första chans då Robin Book slog ett inlägg från vänsterkanten. Erik Björndahl mötte inlägget med pannan, men nicken gick strax utanför.

Det var efter 20 minuters spel som det första målet kom. Det var den tidigare ÖSK-spelaren Johan Bertilsson som gav Degerfors ledningen med ett skott som gick in i mål via ribbans underkant. Därefter tog ÖSK över och blev det spelförande laget. Man etablerade spel högre upp i banan och skapade sig en farlig målchans i den 24:e minuten, återigen genom Erik Björndahls panna. Denna gång tog bollen i ribban bakom Degerfors målvakt Ismael Diawara. Efter 27 spelade minuter fick ÖSK en hörna. Nordin Gerzic slog in bollen i straffområdet men bollen nickades ut av en försvarare. Där fanns Simon Amin som slog till direkt på volley. Amins vackra avslut hittade in i mål och ÖSK:s kvittering var ett faktum. Resultatet 1-1 stod sig sedan till halvlekspausen.

Även i den andra halvleken var det rödvita bortalaget som inledde starkast. Återigen skapades två chanser inom kort tid men Oscar Jansson stoppade Degerfors från att ta ledningen. Degerfors fortsatte sedan och kunde med snabba omställningar skapa fler lägen. Efter en knapp timmes spel fick gästerna en bra chans i straffområdet. Oscar Jansson visade på målvaktsspel av hög kvalitet när han stoppade skott och även hann upp för att blockera returen från kort avstånd. I matchminut 80 kom inbytte Daniel Björnquist runt på sin högerkant och spelade in bollen till Jake Larsson. Det låga avslutet stoppades dock av målvakten Diawara.

I minut 89 fick Degerfors sin bästa möjlighet i den andra halvleken då José Segura Bonilla tog sig in i straffområdet och sköt mot ÖSK-målet. Oscar Jansson räddade avslutet men lyckades inte hålla bollen. En Degerfors-spelare tog hand om returen men träffade stolpen. 1-1 stod sig hela vägen ut och blev sedan även slutresultatet.

Nästa match för ÖSK är premiären i Svenska cupen den 22 februari. Då väntar Oskarshamn på bortaplan.

Resultat: 1-1 (1-1)
Mål: 0-1 Johan Bertilsson 20’, 1-1 Simon Amin 27’
Domare: Farouk Nehdi

Albin Granlund – Andreas Skovgaard – Benjamin Hjertstrand (Ut 70’) – Kevin Wright