ÖSK Fotboll förstärker den sportsliga organisationen

Som ett led i den fortsatta förstärkningen av ÖSK:s sportsliga organisation har klubben anställt Fredrik Holmquist som ny sportadministratör. Fredrik har en gedigen och mångårig bakgrund inom fotbollens värld och kommer närmast från ÖSK Ungdom där han varit fotbollsansvarig för de äldre pojklagen. Rekryteringen är en viktig del i planen att stärka och renodla organisationen runt såväl A-laget som ÖSK:s akademi.

Som sportadministratör kommer Fredrik att arbeta med ansvar för alla de administrativa arbetsuppgifterna kopplade till den sportsliga verksamheten. Den ena delen är kopplad till A-laget där Fredrik kommer att ta ansvar för administrativa frågor som tidigare legat fördelade mellan tränare och sportchef. Några exempel på områden är administration runt spelarövegångar, avtals- och lönefrågor, reseplanering, rapportering, koordinering av projekt, support till spelare i praktiska ärenden och andra förekommande uppgifter. Den andra delen är riktad mot den högt prioriterade verksamheten i ÖSK:s akademi, där han tillsammans med den sportsligt huvudansvarige Björn Cervin får ett utökat ansvar att hantera de operativa frågorna runt akademin med stöttning från klubbledningen och A-lagets tränarteam.

Utöver sin erfarenhet från ÖSK Ungdom har Fredrik bland annat tidigare jobbat tillsammans med Axel Kjäll i BK Forward, han har varit fotbollsansvarig i IFK Nyköping, ansvarig för alla sportfrågor i Sköllersta IF och assisterande tränare i ÖSK:s P19-lag.

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908