Tung förlust i Nyköping

I den andra gruppspelsmatchen i Svenska Cupen ställdes ÖSK under söndagen mot Nyköpings BIS på bortaplan. ÖSK dominerade den första halvleken, men lyckades trots några heta chanser inte spräcka nollan. Tidigt i andra halvlek tog Nyköping ledningen genom Romero. ÖSK hade förvånansvärt svårt att hitta chanser för kvittering och det var egentligen aldrig nära. Nyköping vann matchen med 1-0.

Under söndagen rullade ÖSK-bussen österut för den andra matchen i gruppspelet av Svenska Cupen. Som motståndare väntade Nyköpings BIS. Larsson fick på nytt chansen från start som vänster wingback och Colliander fick förtroende att inleda på det centrala mittfältet ihop med kapten Gerzic.

ÖSK var nära att få en smaksatt på matchen. Prodell plockade ner ett tidigt inlägg från vänster och la bollen tillrätta för skott men en försvarare avvärjde i sista stund. ÖSK fortsatte med många anfall från vänsterkanten där Larsson var högst delaktig i matchinledningen. I den 13:e minuten slarvade ÖSK på mittplan och hemmalagets Karlsson satte fart mot ÖSK-målet. Han tog sig fram mot straffområdet och sköt, men Jansson hade rusat ut och täckte skottet.

Efter drygt tjugo minuter skapade ÖSK lagets dittills bästa målchans. Rogic serverades en boll i djupled men passade osjälviskt vidare till Prodell. Nyförvärvet avslutade direkt men målvakten Halvardsson gjorde en fin reflexräddning på det höga skottet. Några spelmoment senare skickade Collander iväg ett lurigt distansskott som överraskade målvakten, men tyvärr gick ett par decimeter utanför den bortre stolpen.

Den kortvariga chanskanonaden följdes av en längre periods stiltje. ÖSK rullade mycket boll i backlinjen men hade svårt att hitta fram med ett vägvinnande passningsspel längre fram på planen. Med fem minuter kvar av halvleken lyfte Brorsson en lång hög boll mot djupledslöpande Rogic som försökte skjuta direkt på volley. Han var dock något bakåtlutad och bollen gick en bra bit över ribban. Några fler chanser blev det inte i första halvlek. Mållöst, 0-0, i paus.

ÖSK kom ut till andra halvlek med två byten genomförda. Björkman och Omoh ersatte Granlund och Larsson. Tio minuter in på den andra halvleken dribblade sig Omoh förbi Nyköpings ytterback och slog ett inspel som Rogic tog emot. Han lyckades dock inte få avslutet med vänsterfoten på mål. I nästa anfall fick Nyköpings anfallare Romero bollen på vänstersidan och drog sig inåt i banan. ÖSK-försvaret stod på hälarna och Romero fick gott om tid att lägga upp bollen och säkert curla in den i mål via bortre stolpen. 1-0 till Nyköping bakom en chanslös Jansson.

Hemmalaget slog vakt om ledningen och ÖSK hade fortsatt svårt att driva upp tempot. Med tjugo minuter kvar utnyttjade Kjäll det kvarstående bytet genom att lyfta in Deprem och plocka ut Collander. Justeringen gav dock ingen direkt effekt på matchbilden. Med drygt tio minuter kvar he Nyköping chansen att utöka ledningen. Karlsson kom fri men slarvade i avslutsmomentet och Jansson kunde rädda Nyköpingsspelarens misslyckade chipp. ÖSK försökte lyfta långt under matchens slutskede men bollarna fastnade gång på gång på Nyköpingsspelare. Efter två tilläggsminuter blåste domaren av matchen. Nyköping vann med 1-0.

– Vi är extremt besvikna med prestationen och resultatet. Vi är svaga i vårt passningsspel samt vinner inte tillräckligt många dueller varken i vårt anfallsspel eller försvarsspel. Man kan lära sig något från alla matcher, så även den här. Ett stort tack till alla Kubaner som stöttades oss på plats idag, säger Axel Kjäll efter matchen.

Nästa match spelar ÖSK hemma mot IFK Göteborg på söndag den 3 mars kl. 17.00.

Resultat: 1-0 (0-0)
Mål: Romero (56’)
Varningar: Rogic, Omoh, Bergman, Romero
Byten Nyköping: Alp ut - Holmberg (89’)
Byten ÖSK: Larson ut - Omoh in (46’), Granlund ut - Björkman in (46’), Collander ut - Deprem in (71’)
Domare: Adam Ladebäck, Daniel Gustavsson (ass.), Tobias Wärn (ass.) och David Almgren (fjärde)