Inför Malmö FF–ÖSK: "Han gör medspelarna klart bättre"

ÖSK reser till Malmö för match mot tabellettan och regerande svenska mästarna Malmö FF. Vi tog ett snack med Axel Kjäll för att höra mer om matchen och vad som blir viktigt för att få med sig tre poäng hem till Närke.

Tuffast tänkbara motstånd, hur går tankarna?
– Det är förstås en stor utmaning att möta MFF på bortaplan. De är topptippade av många att vinna guldet, med all rätt. Malmö har en stark spelartrupp och en stark organisation bakom sig. Vi gillar utmaningar och ser fram emot att mäta oss med ett av Sveriges bästa lag imorgon.

Rent taktiskt då, vad blir viktigt?
– Vi måste ha ett bättre försvarsspel än senast i matchen mot BK Häcken. Vi får inte släppa till lika många omställningar och vi måste värdera annorlunda i vårt anfallsspel. Både när det gäller passningsspelet och vilka positioner vi har.

Hur är läget i truppen i stort?
– Det är bra. Vi har samtliga tillgängliga förutom ”Hagge”. (Patrik Haginge) Vi har haft någon småkänning i veckan så därför väljer vi att åka med 19 man.

Arvid Brorsson och Filip Rogic in, Michael Omoh ut. Hur har ni resonerat där?
– Vi tar ut den trupp som vi tror har störst chans att vinna matchen. Med dom 19 man som åker ner till Malmö har vi en bra balans i truppen med olika spelartyper.

Filip Rogic är frisk igen. Vilka starka egenskaper ser du främst i honom?
– Hans aggressiva försvarsspel och hans löpvilja i offensiven. Han har dessutom en viktig förmåga att göra medspelarna klart bättre.

På vilket sätt hoppas du kunna störa MFF?
– Vi måste vara duktiga i alla delar under matchen och vi måste ha bra balans mellan att hålla i bollen och gå på kontring. Vi måste ha ett bra försvarsspel där vi ser till att de får ha bollen i de delar av planen där vi tycker att det är okej.

Hur går det för Damien Plessis. Närmar han sig matchform?
– Han blir bättre och bättre för varje träning och U21-match han får. Det är en stark konkurrenssituation bland mittbackarna och just nu ligger Micke Almebäck och Brendan Hines-Ike före. Det handlar inte bara om honom utan den konkurrens som finns.

Stort lycka till imorgon, Axel.
– Tack

Truppen:
1. Oscar Jansson
3. Brendan Hines-Ike
4. Logi Valgardsson
6. Damien Plessis
7. Ferhad Ayaz
9. Victor Sköld
10. Nahir Besara
14. Michael Almebäck
15. Martin Lorentzson
17. Johan Mårtensson
19. Sebastian Ring
20. Filip Rogic
21. Divine Naah
22. Yannis Mbombo
23. Maic Sema
25. Nordin Gerzic
30. Anton Fagerström
46. Arvid Brorsson
77. Kennedy Igboananike

© Örebro sportklubb Stolthet, hjärta och passion sedan 1908