Motståndarkoll: BKV Norrtälje

Idag spelas match nummer två i Svenska Cupens gruppspel för ÖSK och det är BKV Norrtälje som står som motståndare. Nedan hittar du intressant information om dagens motståndare.

BKV Norrtälje spelar till vardags i Division 2 Norra Svealand och är en av de stora skrällarna i Svenska Cupen denna säsong. Laget kvalificerade sig till gruppspelet genom att vinna mot IFK Haninge och GIF Sundsvall. Faktum är dock att matchen mot dåvarande division 3-laget IFK Haninge höll på att avsluta BKV Norrtäljes Svenska Cupen-drömmar redan i första omgången. Först efter en kvittering i minut 86 och avgörande i minut 118 i förlängningen kunde BKV Norrtälje avancera till omgång 2, där man alltså slog ut GIF Sundsvall.

Statistik 2016
Placering: 4:a i Division 2 Norra Svealand med 44 poäng
Resultatrad: 12 vinster, 8 oavgjorda, 6 förluster, målskillnad 59-39
Resultatrad hemmamatcher: 7 vinster, 4 oavgjorda, 2 förluster, målskillnad 30-16
Noterbara resultat: 25 augusti, BKV Norrtälje – GIF Sundsvall, 1-0

Spelare som utmärkte sig 2016:
Emil Skogh, ytter, 25 mål, skytteligavinnare i Division 2 Norra Svealand
Andreas Bellander, forward, 11 mål

Under 2017 har BKV Norrtälje hittills hunnit spela två träningsmatcher och en tävlingsmatch. I träningsmatcherna har resultaten blivit 1-3 mot Valbo och 0-1 mot IFK Lidingö. Tävlingsmatchen spelades i Svenska Cupen mot BK Häcken hemma i Norrtälje. Det Allsvenska motståndet var då lite väl tufft och Häcken resultatet skrevs till 0-4. Noterbart är att BKV Norrtälje tog sig till Svenska Cupens gruppspel genom att slå ut Allsvenska GIF Sundsvall så kapaciteten att rubba motstånd från högre divisioner finns helt klart i truppen.

Noterbara spelarförluster:
Emil Skogh, Örgryte IS
Brwa Pishdari, Sollentuna FF

Noterbara nyförvärv:
Mikael Mellberg, forward från GUSK
Tom Skoug, mittback från Kista Galaxy

Spelare att se upp med:
Sylvin Kayambe
I en trupp som ur ÖSK-ögon inte innehåller några kända namn sticker en spelare ut. Sylvin Kayambe är född 2001 och har redan en handfull landskamper för Sveriges P01-landslag. Bara 15 år gammal fick han starta senast mot Allsvenska BK Häcken och vänsteryttern är säkerligen ett namn för framtiden.

Senaste mötet:
Trots att BKV Norrtälje inte huserar i de högre divisionerna spelade faktiskt ÖSK mot BKV Norrtälje även under förra säsongen av Svenska Cupen. I omgång 2 som spelades 18:e augusti 2015, alltså omgången innan gruppspelet, var ÖSK i Norrtälje. Matchen slutade då 3-0 till ÖSK efter mål av Daniel Gustavsson, Karl Holmberg och Nordin Gerzic.

Text: Viktor Eriksson

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908