ÖSK bäst i stan efter 6-1 mot BK Forward

U16 är bäst i stan. Detta stod klart under onsdagskvällen då man vann finalen i DM mot BK Forward. Slutresultatet skrevs till 6-1 efter mål av hattrick avIsac Eklöf och ytterligare mål av Henrik Westher, Almin Masic och Arvid Brorsson. Läs tränare Daniel Wickströms matchrapport nedan.

Redan från start tog ÖSK tag i taktpinnen. Forward startade med ett lågt försvarsspel, vilket ställde de svartvita spelarna till en början. Trots mycket bollinnehav skapade man inga farliga lägen den första delen av matchen. Efter ett tag in i halvleken förändrades dock matchbilden. Forward tog för sig mer och mer, samtidigt som ÖSK började skapa farligare lägen. Ett sådant farligt läge förvaltar Isac Eklöf på bästa sätt när han vackert prickskjuter in bollen vid stolpen från straffområdeslinjen. 1-0 står sig halvleken ut.

Andra halvlek börjar likt den första, men nu är ÖSK:arna mer på tårna i straffområdet. Det resulterar också i att Arvid Brorsson kan göra 2-0 i den 45:e matchminuten. Glädjen blir dock kortvarig då BK Forward reducerar till 2-1 redan efter 5 minuter, vilket återigen höjer spänningen. Kort därefter tar ÖSK över och visar att Behrn Arena är deras hemmaborg. 3-1 i den 51:a minuten genom Henke Westher. 4-1 i den 63:e genom Isac Eklöf. 5-1 genom Almin Masic på straff. Samt slutresultatet 6-1 i den 78:e minuten. Återigen av Isac Eklöf, hans tredje "balja" för dagen.

Som vanligt är det många fina prestationer av grabbarna. Alla är en del av denna seger! Lite extra beröm vill vi ändå ge till Isac Eklöf och mittbackarna Joseph Spångberg och Edwin Lundkvist.