ÖSK nollade Djurgården

ÖSK stod för en riktigt bra insats i bortamatchen mot Djurgården och vann med 2-0 efter två mål av Henrik Westher. Läs tränre Daniel Wickströms matchrapport nedan.

Djurgården är ett riktigt bra lag och spelar fin fotboll. Större delen av matchen är det också de som har mest boll och för spelet. Vi får ägna sig åt försvarsspel och kontringar, och gör det bra!

Djurgården har ett högt försvarsspel vilket gör att vi inte får lugn och ro att kunna spela upp. Men när vi får "fast" bollen på deras planhalva känns vi farliga. I den 23:e minuten vinner vi bollen efter bra försvarsarbete av hela laget, Murre sätter en genomskärare till Henrik som rinner igenom och efter ett motlägg med målvakten sätter dit bollen i öppen kasse, 0-1. Sex minuter senare är det dags igen. Denna gång är det Jonte som passar bollen till Henke. Henke driver bollen som om det var en magnet mellan foten och bollen förbi motståndarna, från mittcirkelns övre kant till straffområdeslinjen. Sen trycker han dit den rakt upp i nättaket. Ett otroligt vackert mål! 0-2 i halvlek.

Andra halvlek är lik den första. Men ju längre matchen håller på, ju mer tryck skapar Djurgården. De spelar bra och har några riktigt farliga lägen. Harald gör ett par svettiga räddningar och två bollar tar i virket. Men ösk's hårda försvarsarbete lönar sig och 0-2 står sig matchen ut.

En otroligt stark insats med tanke på att flera spelare i truppen är skadade/borta. Kul att andra går in och tar för sig samt att yngre killar får vara med och få erfarenhet. Ett stort beröm till Henrik och Harald samt våra stabila mittbackar Arvid, Joseph och Murat.

Nu väntar DM-final mot BK Forward på onsdag.

Laget:
1. Harald Detlofsson (MV)
6. Gustav Pauly
12. Henrik Westher
16. Isac Eklöf
19. Edwin Lundkvist
21. Jonathan Aronsson (K)
51. Murat Kuyumcu
66. Arvid Brorsson (40')
70. Samuel Brunnberg
90. Vide Törner (68')
13. Adam Fredriksson (79')

Ersättare:
22. Joseph Spångberg (40')
30. Simon Bladh
10. Lucas Parkedal Stenfelt
11. Joel Nilsson (79')
99. Gabriel Nyström (68')

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908