Inför ÖSK-Elfsborg

På måndag är det äntligen dags för hemmamatch på Behrn Arena igen. Efter två raka segrar (Häcken hemma och Hammarby borta) har ÖSK klättrat upp över strecket i den viktiga jakten på nytt allsvenskt kontrakt.

- Det blir en tuff match såklart, Elfsborg är ett topplag och har varit det under många år. Vi har ett gott självförtroende efter segrarna mot Häcken och Elfsborg. Vi har ju mött Elfsborg vid två tillfällen innan och då har det handlat mycket om ett lågt försvarsspel och att var effektiva i våra omställningar. Det är en hel del som talar för att matchbilden blir liknande nu på måndag. Enligt mitt sätt att se det är Elfsborg det bästa laget på speluppbygnad med väldigt spelskickliga mittbackar i Holmén och Svensson. Förhoppningsvis kan vi även ha perioder här på hemmaplan då vi kan driva matchen själva och jobba med vårt etablerade anfallsspel. Men som sagt, vi får nog vara förberedda på att försvarsspelet och omställningar tillsammans med fasta situationer kommer vara avgörande nycklar om vi ska kunna nå ett bra resultat, säger Axel Kjäll inför matchen.

Örebro SK - IF Elfsborg
måndag 21 september 19.00
Behrn Arena
Köp biljett Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

ÖSK har i år mött Elfsborg vid två tillfällen. Första gången var i semifinalen av Svenska Cupen, då vann ÖSK med 2-0 och tog sig därmed till final. Målen då gjordes av Kalle Holmberg och Daniel Gustavsson. När lagen möttes på Borås Arena den 31 maj så slutade matchen 2-2 efter att Elfsborg snöpligt kvitterat på övertid. ÖSK:s mål då gjordes av Marcus Pode och Daniel Gustavsson.

De fem senaste matcherna för ÖSK har slutat med 2 vinster, 1 oavgjord och två förluster.

9 aug, ÖSK – IFK Norrköping 1-3
15 aug, GIF Sundsvall – ÖSK 1-0
23 aug, Halmstad BK – ÖSK 2-2
29 aug, ÖSK – BK Häcken 2-0
13 sep, Hammarby-ÖSK 1-2

I jämförelse så har Elfsborg de fem senaste matcherna 3 vinster, 1 oavgjord och 1 förlust.

12 aug, Gefle-Elfsborg 2-3
16 aug, Elfsborg-Djurgården 2-0
23 aug, Kalmar-Elfsborg 0-3
30 augusti, Elfsborg-Sundsvall 1-2
12 sep, Malmö FF-Elfsborg 1-1

Vem gör målen?

I ÖSK har sommarens tre nyförvärv (Martin broberg 3, Pär Ericsson 2, Astrit Ajdarevic 1) tillsammans stått för 6 mål av lagets totala målskörd på 20 mål. Den interna skytteligan leds av Daniel Gustavsson som prickat rätt 5 gånger i årets allsvenska.

I Elfsborg har Viktor Prodell stått för 10 fullträffar i år. Han följs av fyra spelare (Viktor Claesson, Simon Hedlund, Arber Zeneli och Marcus Rohdén) som alla gjort sex mål var.

Vem ligger bakom?

ÖSK:s assistkung hittills i år heter Daniel Björnquist som hittat rätt spelare vid rätt tillfälle 4 gånger. Nyförvärvet Astrit Ajdarevic, mittfältsduon Robert Åhman Persson och Nordin Gerzic har noterats för 2 assist var.

Tävlingsfakta ÖSK (hemmaplan)

Vinster på hemmaplan: 3
Oavgjorda på hemmaplan: 4
Förluster på hemmaplan: 4
Gjorda mål på hemmaplan: 11
Insläppta mål på hemmaplan: 14
Antal varningar: 30
Antal utvisningar: 1
Publiksnitt hemma: 6 950

Tävlingsfakta ELFSBORG (bortaplan)

Vinster på bortaplan: 6
Oavgjorda på bortaplan: 3
Förluster på bortaplan: 3
Gjorda mål på bortaplan: 20
Insläppta mål på bortaplan: 13
Antal varningar: 37
Antal utvisningar: 1
Publiksnitt borta: 10 406

I backspegeln

Speedwaysiffor när ÖSK krossade Elfsborg (2014)


© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908