25.000 kr till USÖ:s arbete med sjuka barn

Förra veckan var det dags för ÖSK att överlämna det insamlade bidraget från kampanjen Svartvita Stjärnor som genomfördes vid matchen mot IFK Norrköping. Spelare och tränare besökte lekterapin på USÖ.

– För oss i ÖSK är det viktigt att vara aktiva i samhället. Genom många av våra engagemang vill vi bidra till en bättre vardag för barn och ungdomar. Vårt nära samarbete med USÖ:s verksamhet för svårt sjuka barn är viktigt för oss. Vi besöker dem flera gånger årligen och aktiviteterna är väldigt uppskattade hos våra spelare, då de vet hur mycket det betyder för barnen, säger Magnus Wikström på ÖSK Fotboll.

I samband med ÖSK:s match mot IFK Norrköping genomförde ÖSK tillsammans med ett antal samarbetsparters en aktivitet där man lyckades samla in 25.000kr till USÖ:s viktiga arbete Stjärnfonden och Stjärnglansen. I förra veckan besökte spelare och ledare tillsammans med Magnus Wikström USÖ för att överlämna de insamlade pengarna. Spelarna passade på att spela kort, TV-spel och äta tårta med barn och personal på lekterapin.

– Våra gåvokonton ger våra barn och ungdomar möjlighet att tänka på något annat och uppleva roliga saker i en tung livssituation. Vi har ett mycket bra samarbete med ÖSK Fotboll sedan tidigare och besöken som spelarna brukar göra på sjukhuset är till stor glädje för både barnen och deras föräldrar. Att ÖSK genom den här satsningen också bidrar ekonomiskt för att göra cancersjukas barn liv lite lättare är något vi verkligen uppskattar, säger Maria Pauly på barn- och ungdomskliniken på USÖ.

Gåvokontot ”LJUSPUNKTEN” har bildats vid Barn- och ungdomskliniken för att hjälpa och förbättra tillvaron för svårt sjuka barn i Örebro län.

Gåvokontot ”STJÄRNGLANSEN” har bildats vid Barn- och ungdomskliniken USÖ för att hjälpa och förbättra tillvaron för barn med cancersjukdom i Örebro län.

Tack till alla företag som var med i kampanjen Svartvita Stjärnor.

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908