Nionde raka segern för ÖSK

Nionde raka segern i U16-serien kom i helgen då ÖSK besegrade AIK med 0-1 på Skytteholms IP. ÖSK U16 är fortfarande obesegrade i serien.

– En riktigt kämpaseger gubbar! Så kan man sammanfatta dagens match mot AIK på Skytteholms IP. Grunden till det är den härliga stämning som just nu finns i laget, säger Daniel Wickström.

I första halvlek har AIK mer boll än ÖSK, och skapar en del lägen. Men det blir aldrig riktigt farligt, detta tack vare ett bra kollektivt försvarsspel från ÖSK.

– Hela laget ligger rätt och jobbar kopiöst i försvarsspelet. Vilket leder till att trots att AIK har mest boll så är det vi som skapar de farligaste lägena. Adam (Adam Leijon) har en i stolpen och Isse (Isac Eklöf) hotar konstant när han får tag i boll. 0-0 i halvlek känns ändå rättvist, säger Daniel Wickström.

I andra halvlek tar ÖSK tag i spelet mer och börjar vårda bollen bättre. I 50:e minuten leder det fram till ett oerhört vackert fotbollsmål. Efter fint kontrollerat spel når bollen fram till Adam som släpper tillbaka till Arvid som kliniskt sätter bollen i djupet på Isac. Utan pardon dundrar han upp bollen i nättaket. Resten av halvleken krigar killarna på. ÖSK skapar några fler lägen under halvleken, utan att orka hålla 100% fokus i avslutsmomentet. AIK trycker på men tillåts inte skapa några riktigt farliga lägen. ÖSK-arna ger dem ingen chans helt enkelt. Tillslut blåser domaren av matchen och segern är ett faktum.

– Stort beröm till alla killars inställning idag, och hur de lyckas ta till sig taktiska instruktioner. Isac gör sin bästa match i ÖSK-tröjan. Ternevids defensiva arbete idag är oerhört glädjande. Arvid, Jonathan äger mitten och Edwin håller rent bakom dem. Adam Fredriksson får 40 min idag och gör som alltid en gedigen insats. Matcher som dessa är oerhört utvecklande och givande, och det är roligt att spela i en serie med så bra kvalité och motstånd, avslutar Daniel Wickstöm.

Startelva:
30. Simon Bladh
6. Gustav Pauly
19. Edwin Lundkvist
51. Murat Kuyumcu
70. Samuel Brunnberg
90. Vide Törner (ut40')
21. Jonathan Aronsson (K)
66. Arvid Brorsson
50. Sebastian Ternevid (ut 65')
16. Isac Eklöf
13. Adam Leijon

Ersättare: 1. Martin Andersson (mv), 22. Adam Fredriksson (in 40'), 99. Gabriel Nyström (in 78')

ÖSK har fyra matcher kvar i serien.

Örebro SK FK - Hammarby IF
2015-08-26 19:30
Behrn Arena

IF Brommapojkarna - Örebro SK FK
2015-09-09 20:00
Grimsta IP 1

Örebro SK FK - IK Sirius FK
2015-09-16 19:30
Behrn Arena

Djurgårdens IF - Örebro SK FK
2015-09-18 19:30
Hjorthagens IP 1

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908