Nu är vi halvvägs – tillsammans når vi hela vägen

"Supporta Svartvitt", insamlingen som startade på initiativ av några supportrar, ser ut att bli en succé. På kort tid har en kvarts miljon kronor kommit in från 164 personer. Målet är en halv miljon. Nu tar vi ny sats för att nå ända fram.

– Vi vill uppmuntra engagemang och delaktighet bland våra supportrar. Engagemang kan man visa på flera sätt. En del köper årskort eller blir medlemmar. Andra vill göra lite mer. Allt stöd är lika viktigt för oss. Insamlingen handlar inte om att ta ÖSK ur någon ekonomisk kris utan är en positiv och offensiv aktivitet som ska bidra till att vi kan få hit bra spelare. Det tycker vi är utmärkt”, säger Erik Wärlegård medlemsansvarig och SLO i ÖSK Elitfotboll.

Vi vet att det finns många ÖSK:are där ute. Tillsammans kan vi nå ut till ännu fler. Ett enkelt sätt är att dela länken till insamlingen på sociala medier. Du kan också skicka ett mail till dina ÖSK-vänner. Pengarna går oavkortat till förstärkningar av spelartruppen.

Vi har fått en hel del frågor under kampanjens gång. Nedan svarar vi på de vanligaste. Vi vill rikta ett stort tack till alla er som redan bidragit.

Varför har ÖSK satt igång den här aktiviteten att samla in pengar från supportrarna?
– Det är från början ett supporterinitiativ. Flera av våra supportrar som såg vår fantastiska höst frågade hur man kan hjälpa till ekonomiskt för att vi ska kunna fortsätta utveckla laget. Vi nappade på idén och startade insamlingen.

Är ÖSKs ekonomi så dålig att man måste gå ut och be om pengar?
– Vi sticker inte under stol med att vi har det tufft ekonomiskt, men problemet är inte större än att vi klarar av det. I princip alla allsvenska lag har utmaningar gällande ekonomin och ÖSK:s situation är snarast bättre än för de flesta. Det här är ingen insamling för att klara ekonomin, utan en positiv och offensiv aktivitet för att göra spelartruppen ännu starkare. Då kan vi ge våra supportrar ännu bättre fotboll och underhållning. Vill man bidra så har man här möjlighet att göra det, vill man inte så har vi full respekt för det.

Jag vill inte bidra med pengar om jag inte vet vart de tar vägen!
– Pengarna som kommer in är öronmärkta för spelarköp. Det har ingenting att göra med övrig ekonomi. Av flera olika skäl så kommer vi inte att nämna vilka spelare som är aktuella. Bland annat så skulle det göra att vi hamnade i ett sämre förhandlingsläge med klubbar och spelare. Ett annat skäl för att inte nämna namn är att om vi inte lyckas komma överens med vår först tänkta spelare så kan nästa spelare på listan känna sig som ett andrahandsalternativ.

Det här är inte första gången ÖSK vill ha ekonomisk hjälp - kan man aldrig på ordning på sin ekonomi?
– ÖSK har järnkoll på sin ekonomi. Att vi har det tufft är något vi delar med nästan alla allsvenska klubbar. Det är riktigt att ÖSK tidigare gått ut till olika grupper för att få hjälp ekonomiskt, även om det är många år sedan, men då har det handlat om att rädda klubbens ekonomi. Nu gör vi det i ett offensivt syfte. Vi har redan en stark trupp. Den som vill bidra ekonomiskt gör det för att ge oss möjlighet att ytterligare förstärka den.

Jag gör mitt genom att exempelvis köpa årskort och lösa medlemskap, resten får ÖSK klara!
– Det har vi full respekt för. Vi uppskattar allt det engagemang som våra supportrar visar, oavsett om det handlar om att man är medlem, går på våra matcher eller engagerar sig på annat sätt. Alla är viktiga för oss. Insamlingen är en möjlighet för den som kan och vill göra lite mer, och göra skillnad för vilken trupp vi har möjlighet att bygga. Insamlingsresultatet visar att det är många som vill det.

Varför väljer ni den här metoden?
– En ny föreningskultur och vi-känsla håller på att sprida sig inom elitidrotten. Supportrar vill känna sig delaktiga i verksamheten och bidra till lagets framgång. Många lag genomför liknande initiativ, även de med större omsättning än ÖSK.

Vill du också vara med och bidra till att ÖSK kan förstärka spelartruppen. Gå då in på länken:
http://foreningsinsamling.se/fundraisers/supportsvartvitt/

Välj om du vill göra månadsinsättningar eller ett engångsbelopp.

Vill du hellre sätta in summan på ÖSK Fotbolls bankgiro 5344-2539 så går det lika bra. Märk då betalningen: ”Supporta svartvitt” + ditt namn om du vill att ditt namn ska synas. Vill du hellre vara anonym så skriv anonym och märk bidraget med ”supportsvartvitt”.

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908