Svartvit seger i årets första träningsmatch

I 2015 års första träningsmatch spelade ÖSK idag mot BK Forward på Behrn Arena. Robert Åhman Persson gav ÖSK ledningen i slutet av den första halvleken. I den andra halvleken ställde ÖSK upp med ett helt nytt lag med undantag för målvakten Jacbo Rinne. Marcus Pode och Oskar Ålgars gjorde sedan varsitt mål. Lokalderbyt slutade därmed med en stabil ÖSK-seger, 3-0.

Med två och en halv månad kvar till Allsvenskan 2015 var det på lördagen dags för ÖSK att starta matchningen under försäsongen. Motståndare i matchen på Behrn Arena var BK Forward. Matchen var under den första halvleken en jämn historia där lagen hade svårt att skapa heta målchanser. BK Forward vaskade fram ett par fasta situationer på offensiv planhalva men kom aldrig närmare än en nick strax över ribban på Rinnes målbur. I den 40:e minuten bröt ÖSK ett uppspel och ställde om. Holmberg passade bollen till högeryttern Yanez som tagit sig in i banan. Han avancerade in i straffområdet och skaffade sig skottläge, men uppoffrande spel från en gulsvart gjorde att bollen gick till hörna. Holmberg slog denna mot första stolpen där Robert Åhman Persson kom i en perfekt löpning och drog till bollen med vänsterfoten. Gästernas målvakt Elmersson reagerade för sent och det var 1-0 till ÖSK, ett resultat som stod sig tills halvtidsvilan.

ÖSK hade på förhand aviserat halvtidsbyten på alla spelare utom Rinne och så blev det. Den nya elvan visade snabbt prov på kvalitet. I den 48:e minuten satte Nordmark från en central position på offensiv planhalva ut bollen till DG på vänsterkanten. DG tempoväxlade, tog sig förbi sin försvarare och slog in bollen mot första stolpen där Pode mötte upp och tryckte in bollen i nät. Ett fint anfall och 2-0. Felix Möller var några minuter därefter ytterst nära att utöka ledningen till 3-0 när han dribblade sig förbi gästernas mittbackar och fintade målvakten Elmersson, men avslutet i form av en lätt lyftning gick precis utanför stolpen. BK Forward stack därefter upp med en chans genom Sourvill, men hans avslut gick också utanför. Efter den händelserika inledningen av den andra halvleken gick tempot ned en aning och ÖSK kontrollerade matchen. Med dryga kvarten kvar slog Nordmark en fin frispark som Elmersson räddade. I samband med den efterföljande hörnan uppstod kalabalik i straffområdet och Oskar Ålgars kunde trycka in bollen till 3-0. Några fler mål blev det inte i lokalderbyt.

Nästa match för ÖSK spelas på fredag den 23 januari kl. 14.00 på bortaplan mot Åtvidabergs FF.

Statistik
Resultat: 3-0 (1-0)
Mål: Åhman Persson 40', Pode 48', Ålgars 78'

Startelva ÖSK första halvlek
Jacob Rinne
Patrik Haginge - Eidur Sigurbjörnsson - Ayanda Nkili - Sebastian Ring
Micha Yanez - Robert Åhman Persson - Sam Mensah - Albin Ödberg
Kalle Holmberg - Jonathan Lundberg

Startelva ÖSK andra halvlek
Jacob Rinne
Daniel Björnquist - Oskar Ålgars - Erik Moberg - Christoffer Wiktorsson
Felix Möller - Anton Westerlund - Daniel Nordmark - Daniel Gustavsson
Marcus Pode - Carl Jägerhill

Startelva BK Forward
Marcus Elmersson
Alexandre Ekobo - Jakob Nilsson - Jawar Nassir - Daniel Bergman
Amar Bukva - Ismael Fonjoh - Axel Wetteus - Kristoffer Näfver
Erik Björndahl - Linus Lamu

Carl Rosén & Niklas Sandberg

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908