Spelarna pratade läsning med ungdomar

Under tisdagskvällen var flera spelare ute på fritidsgårdar i Örebro och pratade om vikten av att läsa.

Igår besökte spelarna fritidsgårdar i Brickebacken, Varberga och Vivalla. Marcus Pode och Crespo Kamara var i Vivalla. Erik Moberg och Ayanda Nkili var på plats i Varberga och Christoffer Wiktorsson och Eidur Sigurbjörnsson var i Brickebacken. Spelarna pratade om hur viktigt det är att läsa för de unga killarna som var där och lyssnade.

”Vi har jobbat med ÖSK vid flera tillfällen. Det är viktigt att få in unga killar i läsning och särskilt i ett sådant lustfyllt tillfälle som detta.” säger bibliotekarien Andreas Kjellin som var med under kvällen och pratade om läsning.

”För oss är det kul att få komma hit. Det uppskattas. Sen är det viktigt att det handlar om läsning och inte bara om fotboll” berättar Marcus Pode.

Det blev självklart en hel del snack om fotboll och Crespo pratade om vikten av att vilja nå sina mål. ”Allt handlar om hur gärna du vill nå målet. Du kan bli den bästa spelaren bara du verkligen vill det. Det gäller även för andra sporter, för utbildning och för allt.”

Kvällen i Vivalla avslutades självklart med lite fotboll och killarna var riktigt glada över att för första gången få spela med spelare från Allsvenskan. 


© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908