VD:n vid pennan

Veckans höjdpunkt given, 3 viktiga poäng hemma mot Ljungskile och befäst serieledning innan sommarens matchuppehåll. Historisk ÖSK-seger dessutom via den 8:e raka hemmavinsten sedan säsongsstarten av årets serie.

Tänk att vi alltså aldrig tidigare i klubbens över 100-åriga historia börjat en hemmasäsong bättre än denna, skön känsla.

En annan viktig milstolpe via matchen är också att arbetet med att byta konstgräset påbörjades direkt dagen efter, vilket i sin tur innebär ett nytt fräscht underlag till hemmamatchen mot Jönköpings Södra den 7 augusti. Däremellan har vi två bortamöten, dels mot Jönköpings Södra i slutet av juli och mot Värnamo i början av augusti.

Passa på om ni har möjlighet under semestern att besöka dessa bortamöten och ge ert viktiga stöd för vårt lag, vad jag vet anordnar dessutom Kubanerna resa till Jönköping, för er som vill ha sällskap och gemensamt färdmedel.

Var för första gången och såg speedway i veckan, Indianerna på Sannahed, tillsammans med en av våra partners. Skön stämning och spänning, drygt 3000 på läktarna/grässlänterna fick dessvärre se sina Indianer missa segern efter rafflande upplösning i sista heatet. Innan tävlingen startades fick vi möjlighet till intressant lektion i speedway, vilket var mycket inspirerande. Visste ni som exempel att man kör på metanol, att hojen väger 75-80kg och att man för några år sedan införde ljuddämpare för att minimera den då högt kritiserade bullernivån.

Våra ekonomiska prognoser håller i dagsläget balans mellan kostnader och intäkter, vilket i stort innebär ett nollresultat 2013, helt i linje med budgeten för året. Vill i samband med detta passa på att rikta ett stort tack i ”halvtid” till alla inblandade i verksamheten, inte allra minst vår personal samt våra leverantörer – kostnadsreduceringar i storleksordningen 20mnkr jmf med 2012 går naturligtvis inte obemärkt förbi. Det är viktigt i år att självklart prioritera och samtidigt balansera för bästa möjliga sportsliga konkurrenskraft med mindre ekonomiska resurser, en ekvation som förstås alltid är lättare i teorin än i praktiken.

Tillsammans har vi med enastående kraft, vilja, kompetens och förståelse omsatt teorin i ett mycket bra utfall i ”halvtid” även i praktiken, en stor eloge till er alla!

Vi håller i dagsläget en årsprognos för partnersintäkter på 23mnkr, något vi ser mycket goda möjligheter att uppnå innan 2014 års bearbetning börjar. Många ”bock och tack” till engagerade partners som liksom oss ser utvecklande möjligheter inom vårt samarbete.

Publiksnittet hittills på 4 500 är drygt 400 mindre än vi räknat med. Av intäktsbortfallet hittills på motsvarande ca 0,5mnkr räknar vi med att ta igen en del i takt med våra spännande matcher under sensommaren/hösten. Varmt tack i ”halvtid” till vår publik, inte allra minst våra Kubaner, som både på borta - som hemmamatcherna sprider glädje, som vi så gärna vill att fotbollen och framförallt ÖSK ska vara förknippat med.

Apropå detta vill jag redan nu uppmärksamma er som inte har abonnemang på ett fin-fint abonnemangserbjudande på hemsidan inom 1 ½ vecka – för de återstående 7 hemmamatcherna!

Idag fredag eftermiddag går merparten av oss på kontoret på semester, VD-brevet återkommer igen i mitten av augusti…

Önskar alla som läser detta brev en riktigt underbar sommar!
Ses igen där fotbollen är som bäst, på plats, på riktigt, på Behrn Arena - mot Jönköping 7 augusti!

Jan Karlsson, vd ÖSK Fotboll

© Örebro sportklubb Stolthet, hjärta och passion sedan 1908