En pinne mot AIK

ÖSK spelade oavgjort 1-1 mot gästande AIK på söndagskvällen. Det var hemmalaget som tog ledningen genom ett snyggt volleyskott av Nordin Gerzic, men AIK kvitterade precis före pausvilan.

Drygt 11 000 hade trots det tråkiga vädret sökt sig till Behrn Arena för matchen mot AIK, vilket innebar bästa publiksiffran för i år. De flesta var också nöjda med matchinledningen, då ÖSK öppnade piggt då både Nordin Gerzic och yttrarna Porokara och Astvald ställde till med bekymmer för gästernas försvar.

AIK å sin sida hade ett långt anfall 20 minuter in i matchen, då man kom i våg efter våg när ÖSK inte lyckades få bollen högre upp än mittlinjen. Anfallen resulterade dock inte i något farligare än ett distansskott utanför av Pierre Bengtsson.

ÖSK hade en bra chans att ta ledningen fem minuter senare när Roni Porokara hittade Kim Olsen med ett fint inlägg. Danskens nick fastnade dock på en AIK-försvarare.

Ledningsmålet kom efter knappa halvtimmen då Marcus Astvald slog in bollen snett-inåt-bakåt från högerkanten och hittade Nordin Gerzic. Gerzics skott blockerades av försvarare, men bollen hittade tillbaka till honom och Gerzic drog på ett volleyskott som hur snyggt som helst besegrade AIK-målvakten Öhrlund.

ÖSK skapade en del bra lägen efter målet också, bland annat hade Gerzic och Porokara bra skottlägen, men precis innan halvtid kom istället AIK:s kvittering. Man fick en frispark 3-4 meter utanför straffområdet, rakt ut från målet. Jorge Ortiz prickade insidan av stolpen, och returen sköts in av Saihou Jagne.

I andra halvlek tog AIK över taktpinnen och tryckte på ganska ordentligt, dock utan att skapa mer än ett par riktigt heta lägen. Bästa chanserna var dels när en sopren Martin Mutumba bara fick på en tam nick mot Alvbåge, och dels när Ivan Obolo nickade strax utanför på Pierre Bengtssons inlägg.

Till matchens lirare utsågs Daniel Tjernström i AIK och Roni Porokara i ÖSK.