Bortaseger mot hemmastarka TFF

Förstora bilden

ÖSK gästade igår Trelleborg i Allsvenskans 14:e omgång. Förhandssnacket handlade mest om hur hemmastarkt Trelleborg varit och hur bortasvagt Örebro varit, men det var ändå ÖSK som norpade åt sig de tre poängen.

Det var hemmalaget som skapade matchens första farlighet när Andreas Drugge slog in bollen från högerkanten efter en knapp kvarts spel. I straffområdet fanns Fredrik Jensen, som dock inte fick på någon bra nick trots bra läge framför mål.

Hemmalaget oroade återigen fem minuter senare när Drugge tog sig förbi Magnus Kihlberg och frispelade Jensen. Jensens skott träffade dock inte målramen.

ÖSK å sin sida skapade en rejäl målchans i den 20:e minuten. Kim Olsen försökte sig på en bicycleta på Roni Porokaras inlägg, men bollen gick vidare till Marcus Astvald som halvt bortvänd drog till direkt. Skottet var bra, men Viktor Noring i Trelleborgsmålet hann sträcka ut en hand för att förhindra ett baklängesmål.

De svartvita tog istället ledningen ett par minuter senare. Anfallet började med ett uppspel mot Kim Olsen från Tommy Wirtanen. Efter en nickduell blev det kamp om bollen mellan Mattias Thylander och Marcus Astvald, vilket resulterade i att Thylander mer eller mindre spelade fram Roni Porokara centralt. Porokara drog till med sin vänster och fick på ett skott som skruvade sig bort från Noring, och 0-1 var ett faktum.

Trelleborg drabbades av nya bakslag när såväl Mattias Thylander som Max Fuxberg tvingades utgå i den första halvleken. Dock lyckades man skapa ett par bra lägen för att kvittera, men hade stora problem med att få avsluten på mål.

I den andra halvleken började Trelleborg såga sig igenom ÖSK-försvaret och kom allt närmare en kvittering, men fortfarande saknades skärpa i avsluten. I den 68:e minuten var Joakim Sjöhage sopren framför Alvbåge, men lyckades ändå placera bollen utanför målramen. Strax dessförrinnan trodde alla att kvitteringen kommit - till och med måljingeln drogs igång - men Peter Abelssons nick hamnade i burgaveln och i inte i mål.

En kvart från slutet fick Kim Olsen ett gyllene tillfälle att avgöra tillställningen, men fri med målvakten kom dansken för långt ner mot kortlinjen och chansen rann ut i sanden.

När tio minuter återstod hade Trelleborg ännu ett jätteläge, detta efter ett långt inkast som nickskarvades vidare in i straffområdet. Det efterföljande skottet hindrades dock på mållinjen av Michael Almebäck.

När klockan tickade mot full tid fick Trelleborg en frispark fem meter utanför straffområdet, men lyckades inte bättre än att Wowoah kunde blockera ett skott efter att Alvbåge boxat undan bollen.

0-1 stod sig, vilket innebar årets andra bortaseger för ÖSK. Närmast härefter väntar dubbelmöte med Häcken, först hemma måndagen den 20:e juli och sen retur på Rambergsvallen en vecka senare.