Tuff träningsmatch för talangerna

ÖSKs talanglag möter div 2-laget Köping FF i sommarens andra träningsmatch.

I söndags spelade ÖSKs talanger sin första träningsmatch under serieuppehållet. Dalalaget Korsnäs IF visade sig vara ett nummer för litet och ÖSK Ungdom kunde notera en komfortabel 7-1 seger. På fredagen väntar dock betydligt mer kvalificerat motstånd då Köping FF kommer på besök till Behrn Arena.

Köping FF.

Västmanlänningarna har under senare år varit något av ett bogey-team för ÖSKs unga talanger. På bortaplan i Köping var det länge sedan man vann och hemma på örebroplasten är det i allmänhet hårda matcher med ovisst resultat. Förra året, då Köping slutade som seriesegrare i div 3 Västra Svealand, blev det förlust både hemma och borta.

Fjolårets uppflyttning till div 2 var efterlängtad för Köpings del, som under flera år tillhört topplagen i trean. Men årets seriespel har nog inte riktigt blivit som man hoppats på. Laget har visserligen tagit sig över de nedre strecken, men avståndet till kvalplats och nedflyttningsplats är bara en poäng. Så det kommer säkert att bli en intressant höst för den rätt stora fotbollsintresserade hemmapubliken i Köping.

ÖSK Ungdom.

För talangtruppen har det så här långt varit en lugn sommar. Inga större trupprörelser har noterats. Den brasilianske mittfältaren Matheus Carvalho lämnade truppen efter vårens sista match, men det var mer eller mindre inplanerat från början.

I den matchtrupp som nominerats för matchen mot Köping finns Michael Jidsjö med. Micke är nu spelklar efter sina knäskador och behöver i det här läget få så mycket matchträning som möjligt. I övrigt kan noteras att Adam Botvidsson, som var den ende som förmådde att göra mål på Köping förra året (både hemma och borta) är tillbaka efter sin rätt efterhängsna fotskade.

Med i truppen är de två 16-åringarna Axel By och Albin Ek. Den ett år yngre duon Andreas Ståhl och David Rohlén, nyligen uttagna till en landslagssammandragning, står över matchen med tanke på Elite Hotel Cup som spelas nästa vecka. Gustav Källberg och Yim Ståhl avstår på grund av skadekänningar.

Nominerad matchtrupp: Daniel Björnkvist, Johan Bolin, Adam Botvidsson, Axel By, Daniel Delgado, Albin Ek, Michael Jidsjö, Simon Karlsson, Christopher Kihlgård, Viktor Lindqvist, Boris Lumbana, Edvin Möller, Jonas Nilsson, Jonathan Ring, Peter Rosendal och Axel Svedberg.

Träningsmatch.

ÖSK Ungdom - Köping FF

Behrn Arena, fredagen den 17 juli kl 18:30

© Örebro sportklubb Stolthet, hjärta och passion sedan 1908