Talangtruppen: Storseger avslutade träningslägret

ÖSK Ungdom avslutade ett lyckat träningsläger i Falun med en storseger över div 3-kollegerna från Korsnäs IF.

ÖSKs talanglag hade inga problem med att besegra Korsnäs IF då laget avslutade sitt träningsläger i Falun. Segersiffrorna kom att skrivas 7-1 efter det att laget haft en 4-0 ledning i halvtid.

- Båda lagen saknade nog en 3-4 spelare som normalt skall ta en plats i startelvan. Skillnaden är dock att vi har en mycket jämnare trupp och kan byta spelare utan att det egentligen märks, vilket ett "normalt" lag sällan kan, förklarade ÖSKs talangutvecklare Håkan Juhlin efter matchen.

En annan skillnad mellan lagen var att Edvin Möller spelade för ÖSK och inte för Korsnäs. Edvin var på ett strålande spelhumör och gjorde själv tre mål samt låg bakom ytterligare tre.

Två snabba mål av Edvin Möller angav tonen.

Det var också Edvin som på en gång angav tonen med två tidigare mål. Därefter var matchen i princip avgjord, tyckte Håkan. Innan halvleken var slut hade Avestas gästspelare Adam Eriksson ökat till 3-0 framspelad av Boris Lumbana samt Simon Karlsson gjort 4-0 på straff efter det att Edvin Möller blivit fälld.

I andra halvlek gjorde Anel Coralic 5-0 framspelad av Edvin Möller. Hemmalaget fick därefter sitt tröstmål på en kanske något hårt dömd straff. Adam Botvidsson kunde sedan enkelt rulla in 6-1 soprent frispelad av - ja ni vet vem vid det här laget. Edvin kunde sedan själv avrunda målgörandet genom att slå in sitt hat-trick mål.

Seniordebut för Albin Ek.

Med sig från matchen hade Håkan Juhlin inte bara de sju målen utan flera positiva intryck. Målvaktsreserven Axel Svedberg (Peter Rosendal var kvar i Örebro) skötte sig alldeles utmärkt och kunde genom några utmärkta ingripanden se till att Korsnäs enda mål blev ett straffmål. De två 16-åriga mittfältarna Albin Ek och Adam Eriksson debuterade för laget. För Albins del var det dessutom första gången han ställdes mot seniormotstånd. Adam däremot spelar regelbundet i Avesta AIKs div 4-lag. Boris Lumbana, som snart har spelat på alla platser i laget utom målvaktens, gjorde riktigt bra ifrån sig på det inre mittfältet i andra halvlek.

ÖSKs lagledning valde att låta Gustav Källberg och Jonas Nilsson stå över på grund av ljumskkänningar och tillämpade flygande byten för resten av laget, vilket innebar att det blev en hel del in-och utbyten samt skiftade platser. Startuppställningen var följande: