Talangtruppen: Oavgjort mot Köping

ÖSK Ungdom och div 2-laget Köping FF gjorde var sitt mål då de båda lagen möttes i en träningsmatch på Behrn Arena.

ÖSK Ungdom stod för en bra insats då laget på fredagskvällen tog emot div 2-laget från Köping. ÖSKs ungdomar höll jämna steg med fjolårets div 3-vinnare och dominerade tidvis spel och målchanser. Men precis som ofta i seriespelet under våren sviktade det en hel del mot slutet av matchen. Laget tappade då det mesta av sitt egna spel och fick i första hand  inrikta sig på att försvara sig mot gästeras offensiva spelare.

Smakstart med lobbmål av Möller.

ÖSK fick en smakstart och kunde ta ledningen redan i den 8:e matchminuten. Det var den från A-truppen inlånade Michael Jidsjö, som nickskarvade en utspark från Peter Rosendal till en fri Edvin Möller. Edvin fick en bra möjlighet att demonstrera sitt favoritskott mot Köpings Frank Pettersson, som hamnat i ingenmansland mellan straff- och mållinje. Lobben satt perfekt i den bortre delen av målen.

 

Båda lagen hade sedan bud på fortsatt målproduktion. För ÖSKs del var en dubbelchans för Michael Jidsjö och Adam Botvidsson den fetaste, medan Köping hade en boll i stolpen som lika gärna kunnat gå in. Minuten efter stolpträffen får dock gästerna sin kvittering. Det är Victor Thoresson, som får en kalasträff från en position strax utanför straffområdet. Bollen går otagbart in vid Peter Rosendals bortre kryss.Efter målen var halvleken i princip färdigspelad även om det återstod ungefär en kvart. Några hörnor för vardera laget och en räddning av Peter Rosendal hittade vägen in i min anteckningsbok.

Andra halvlek.

I andra halvlek inledde ÖSK piggast och Adam Botvidsson borde nog minst ha träffat mål, då han frispelades av Edvin Möller fem minuter in i halvleken. ÖSK fortsätter med att producera några halvchanser fram till heltimmesmarkeringen. då Köping succesivt tar över mer av initiativet. Peter Rosendal får några utmärkta möjligheter att demonstrera vilken bra målvakt han är. Fler mål blir det dock inte för något av lagen och skall sanningen fram var det inte ofta man var nära de riktigt heta chanserna. Ett antal byten bidrog som vanligt till att precisionen i spelet blev lidande. Då Daniel Delgado byter av en tröttnande Johan Bolin måste till exempel fyra platsbyten göras hos ÖSK för att få ihop det på plan.

Stark backlinje hos ÖSK.

I ÖSK-lägret var det efter matchen mestadels rätt nöjda miner. Ett oavgjort resultat mot ett i princip ordinarie lag från Köping är bättre än vad man klarade av förra året i seriesammanhang. I backlinjen dominerade kapten Björnkvist som vanligt längs hela högerkanten. Till vänster fick Axel By börja där vårsäsongen slutade - som startspelare. Efter en del inledande besvär med sin ytter visade lagets yngste, att ÖSK har en fullt kvalificerad vänsterback att kasta in om förstahandsvalet Simon Karlsson inte kan spela där. Som den här gången till exempel, då Simon i Gustav Källbergs frånvaro tog hand om mittbacksjobbet bredvid Johan Bolin. Längst bak släckte Peter Rosendals Köpings förhoppningar genom att ta hand om allt som kom in mot hans mål så när som på krysskottet i första.Boris Lumbana premiärspelade på sin hemmaplan i positionen som innermittfältare. En uppgift som han tack vare sin rörlighet och fina utväxling inte hade några problem med. Anfallsmässigt jobbade Micke Jidsö på sedvanligt sätt hårt mot gästernas försvarare och Edvin Möller var alltid en källa till farliga skott och instick. Som vanligt resulterade det i några lägen, som hans lagkamrater kanske borde ha kunnat förvalta på ett bättre sätt.

Nöjd tränare.

Lasse Zetterlund var efter matchen nöjd med lagets insats.

- Totalt sett i matchen är jag nöjd. Vi tappade lite på slutet. Grabbarna har varit rätt trötta efter träningslägret och skall ha en eloge för det sätt de genomförde matchen på. Jag visste att det skulle bli en tuff genomkörare. Köping är en bra motståndare, ett bra bollag. De spelar bra och har en fin balans i sitt lag.

 

Av lagets spelare ville Lasse plussa speciellt för Daniel Björnkvist och Johan Bolin i backlinjen och för Peter Rosendal i målet. I anfallet Edvin Möller som låg bakom det mesta i den offensiva avdelningen.

 

Matchfakta:

08. 1-0 Edvin Möller (Michael Jidsjö) 32. 1-1 Victor Thoresson

Publik:

Ett 50-tal med hälften från Köping av applådfördelningen att döma.

Laguppställning: Målvakt:

Peter Rosendal

Backar:

Daniel Björnqvist, Johan Bolin (68), Simon Karlsson, Axel By

Mittfält:

Adam Botvidsson (85), Boris Lumbana, Viktor Lindqvist (75), Jonathan Ring

Anfall:

Michael Jidsjö (58), Edvin Möller

 

Ersättare:

Axel Svedberg (mv), Daniel Delgado (68), Albin Ek (85), Christopher Kihlgård (58), Jonas Nilsson (75)

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908