Talangtruppen: Inför ÖSK Ungdom - Adolfsbergs IK

Ett nytt örebroderby står på programmet då talangtruppen tar emot Adolfsbergs IK.

Adolfsbergs IK med ÖSK-profilen Stig Pettersson som tränare har haft en rätt jobbig inledning på årets seriespel. Laget kvalade upp till trean år 2006 och har sedan dess etablerat sig som ett stabilt mittenlag med en diciplinerad defensiv som främsta kännemärke. Årets kampanj har dock börjat mindre bra och det var först i den senaste omgången, som laget kunde boka in sin första trepoängare, då Arboga Södra besegrades på bortaplan. Annars har det varit nära några gånger med uddamålsförluster mot både IFK Örebro och FBK Karlstad samt en oavgjord 3-3 mot Örebro Syrianska, där en 3-1 ledning med bara någon minut kvar att spela  hastigt och olustigt förvandlades till ett oavgjort resultat.

De två lagen har redan mötts en gång i år. I årets första träningsmatch blev det något överraskande Adolfsberg som drog det längsta strået, då man vann med siffrorna 2-1. En stark prestation, eftersom det hör till ovanligheterna att talangtruppen förlorar träningsmatcher så tidigt på försäsongen. Det första målet i den matchen gjordes av Adolfsbergs nyförvärv Markus Jeppsson, en spelare som ÖSK har all anledning att se upp med då lagen nu möts igen. Han har egenhändigt svarat för 5 av de 8 mål som Adolfsberg gjort så här långt i serien.

Adolfsbergs IKs fem senaste matcher:

IFK Ölme - Adolfsbergs IK 3-1

Adolfsbergs IK - IFK Örebro 0-1

FBK Karlstad - Adolfsbergs IK 1-0

Adolfsbergs IK - Örebro Syrianska BK 3-3

Arboga Södra IF - Adolfsbergs IK 1-2

ÖSK Ungdom

Talangtruppens lag har minst en halv revansch att fordra i lördagsmatchen. Dels för försäsongsförlusten och dels på sig själva efter 3-3 matchen mot IFK Örebro i den senaste omgången. Då hamnade laget i 2-0 och 3-1 underlägen efter tveksamt försvarsspel. Även om skadan halvt om halvt reparerades då laget till slut kom ikapp, så förlorades nog två stycken välbehövliga poäng "i onödan". Lagets nuvarande placering i ingenmansland på 9 poäng innebär att man har fyra poäng upp till det övre strecket och lika många ner till det nedre.

Tillgängligheten i truppen är för närvarande bra. Av förra veckas spelare saknas dock Moses Reed, som har stukat foten. Dessutom saknas Axel By. Nya i truppen denna vecka är Pontus Jakobsson och Daniel Delgado, som spelat i ÖSK Söder de senaste omgångarna och gjort bra ifrån sig i div 4-laget. Ingen spelare är avstängd på grund av tre varningar, men antalet potentiella trevarningsgubbar ökar snabbt. I farozonen för nästa veckas match mot Rynninge är ett halvt knippe spelare eller för att vara mer exakt: Johan Bolin, Moses Reed, Viktor Lindqvist, Matheus Carvalho och Peter Rosendahl. Nyinlånade karlslundstalangen Johan Holmberg kan tyvärr inte vara med på grund av en krånglande rygg.

Yim Ståhl väntar på sin tur. Efter flera bra insatser i backlinjen hos ÖSK Söder är det kanske snart dags för Yim Ståhl att ta plats i ÖSK Ungdoms matchtrupp. Denna vecka får han dock under alla omständigheter stå över på grund av en stukad fot.

ÖSK Ungdoms fem senaste matcher:

Karlstad BK - Örebro SK Ungdom 1-1

Örebro SK Ungdom - Sköllersta IF 0-1

IFK Sunne - Örebro SK Ungdom 1-1

Örebro SK Ungdom - IFK Ölme 1-0

IFK Örebro - Örebro SK Ungdom 3-3

Följande trupp är nominerad till matchen mot Adolfsbergs IK:

Daniel Björnqvist, Johan Bolin, Adam Botvidsson, Matheus Carvalho, Daniel Delgado, Pontus Jakobsson, Simon Karlsson, Christopher Kihlgård, Gustav Källberg, Viktor Lindqvist, Boris Lumbana, Edvin Möller, Jonathan Ring, Peter Rosendahl (mv), Sebastian Scharnke, Axel Svedberg (mv)

ÖSK Ungdom - Adolfsbergs IK

Behrn Arena 30 maj kl. 13:00

ÖSK Fotbolls guld- och silvermedlemmar har fri entré.

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908