ARENA ÖREBRO

Arena Örebro är ett samarbete mellan ÖSK och KIF Örebro som pågått sedan 2016. Den övergripande målsättningen med Arena Örebro är att minska utanförskapet och öka integrationen i Örebro län.

Gemensamt och i samverkan med skolor, föreningar och andra organisationer i de områden vi driver satsningen ska vi arbeta med insatser som stärker kunskapen om demokrati, jämställdhet, delaktighet, hälsa, ansvar och självkänsla. Samarbetet syftar till att stärka livskvalitet genom möten och mentorskap där ungdomars utveckling fysiskt, psykiskt, socialt och kulturellt ska vara i fokus. Idrotten ska fungera som en plattform och brygga i detta sammanhang.

Våra spelare kan vara förebilder när det handlar om att våga drömma, arbeta hårt tillsammans och vad det innebär att vara en schysst kompis. Vi är ofta ute på skolor, fritidsgårdar och besöker föreningar och andra platser där vi möter ungdomar. Vi pratar om kamratskap, framtid och drömmar, ledarskap och andra frågor som är viktiga.

Under de senaste två åren har vi tillsammans med KIF Örebro haft en hög närvaro i Vivalla. Vi har haft workshops på skolan, träffat föreningar i området och våra spelare är på fritidsgården varannan vecka och umgås med ungdomarna där.

I Arena Örebro samarbetar vi också med Örebro kommun och Region Örebro län.

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908