Sen kvittering mot Åtvid

ÖSK spelade på fredagskvällen årets första träningsmatch. Motståndare var den allsvenska nykomlingen Åtvidaberg, som också står för premiärmotståndet i Allsvenskan om knappt två månader, och matchen slutade 1-1 efter en sen kvittering av hemmalaget.

ÖSK kom till start med en stark startelva, där bara Erik Nilsson och Oscar Johansson tillhörde dem som inte spelade regelbundet i Allsvenskan förra året.

Det var också de svartvita som hade bollen mest, men Åtvidaberg visade med flera kvicka omställningar att de inte på något sätt var ofarliga framåt. Det var också efter en sån som gästerna fick en straff i den 25:e matchminuten. Daniel Hallingströms straff var dock inte bättre än att John Alvbåge kunde rädda på ett säkert sätt.

ÖSK  å sin sida hade också ett par lägen att ta ledningen; dels Kim Olsen som styrde ett hårt inspel från Marcus Astvald knappt utanför, och dels genom ett fint inspel av Roni Porokara, som Erik Nilsson sånär nådde fram till.

Åtvidaberg fick sedan ett gyllene läge i den 35:e minuten då man hittade fram med en boll till Pontus Karlsson, som var fri från halva plan. Alve var ute och mötte och norpade helt sonika åt sig bollen vid straffområdeslinjen när anfallaren visade obeslutsamhet.

Hemmalagets bästa chans i den första halvleken kom strax efteråt, när Roni Porokara - som visade pigga ben och hade mycket boll - drog iväg ett skott med högerdojan och prickade ribban.

Lagen gjorde ett varsitt dubbelbyte i paus. För ÖSK:s del var det Oscar Johansson och Patrik Anttonen som gick ut till förmån för Bertin Zé och Boris Lumbana.

Andra halvlek hann knappt börja innan gästerna tog ledningen. Magnus Wikström, som såg ut att ta sig för låret, blev omsprungen långt ner på vänsterkanten och spelade in bollen. Alvbåge krockade med en försvarare och Viktor Prodell kunde raka in bollen i öppen bur.

ÖSK letade kvittering men hade svårt att komma till ordentliga chanser. En bra chans kom när Nordin Gerzic gjordes ner någon meter utanför straffområdet. Nordin sköt själv och hittade sånär det närmaste krysset, men målställningen stod i vägen.

Kvitteringen kom istället tre minuter från full tid när Nordin snurrade friskt med ett par motståndare innan han lyfte bollen mot bortre delen av straffområdet där Per Johansson satte pannan till. Bollen tog i ribbans underkant och studsade ner innanför mållinjen.

Nästa träningsmatch på hemmaplan spelas måndagen den första februari kl 18.30. Då är det  Uppsala-laget IK SIrius som kommer på besök. Dessförinnan möter man Elfsborg borta den 30:e januari.