ÖSK utspelat mot AIK

ÖSK hade inget att hämta när man mötte AIK på Råsunda på söndagseftermiddagen. Hemmalaget var ett par nummer för stora och vann till slut med klara 3-0.

Regnet öste ner inför matchstart, men när domare Martin Hansson blåste igång den var det uppehåll. Vädret i kombination med en krockande OS-final i handboll gjorde att bara 8 352 hade sökt till Råsunda och läktarna var väldigt glest befolkade.

ÖSK kom till start med några omstuvningar i laget och nyförvärvet Shpetim Hasani på topp. Det var dock, som väntat, hemmalaget AIK som tog tag i taktpinnen i matchinledningen och började omgående skapa målchanser. Närmast var det kanske i den sjunde minuten när Kwame Karikari nickade i insidan av stolpen. Sandqvist kunde bara se på, men efter stolpträffen studsade bollen lyckligtvis in i hans famn.

AIK trummade på och lät inte Sportklubben låna bollen några längre stunder. De få gånger ÖSK fick tag i bollen slog man omgående bort den, konstant svikna av ett icke-fungerande passningsspel.

Efter den inledande anstormningen från AIK lugnade spelet ner sig lite och ÖSK kunde vaska fram några nästan-chanser. Bamberg var nära att hitta Hasani i djupled men Turina i AIK-målet hann före, och Holmberg fick en fin boll i straffområdet men kunde inte hitta något rent skottläge och då rann chansen ut i sanden.

Strax före halvtid fick Kwame Karikari ett friläge. Jonas Sandqvist rusade ut, men hade inte en chans att hinna fram och Karikari kunde ganska enkelt runda honom och slå in bollen i den tomma målburen.

ÖSK gjorde ett byte i halvtid, då Tobias Grahn ersatte Boris Lumbana. Det hjälpte dock föga när AIK några minuter in i andra halvlek fördubblade sin ledning genom ett snyggt skott av Martin Mutumba.

Efter det försökte ÖSK lyfta upp spelet, men det resulterade mest i att AIK kunde kontraslå mot ett sargat ÖSK-försvar. AIK radade upp chanser och vid ett par av dem blev man mest förvånad över att det INTE blev mål. Vid ett tillfälle fick Niklas Backman skjuta två gånger mitt i straffområdet, men det första försöket lyckades Sandqvist stå i vägen för och det andra sköt han stenhårt i ribban, trots ett relativt öppet mål.

ÖSK hade ett par chanser att spräcka målnollan. Wikström var riktigt nära att kunna peta in en hörna med kvarten kvar och Anttonen drog en klockren volley i ribban efter en nickskarv av Shpetim Hasani.

På övertid spikade AIK slutresultatet till 3-0. Först såg det ut som att AIK hade sjabblat bort ännu en jättechans, men till slut kunde Daniel Gustavsson slå in bollen i målet.

Till matchens lirare utsågs Daniel Gustavsson i AIK och inhopparen Mohammed Saeid i ÖSK. Om detta kan sägas att det nog var svårt att hitta en svartvit lirare i denna match.