Ny förlust för ÖSK i vårens sista hemmamatch

ÖSK vet fortfarande inte hur det känns att vinna i Allsvenska sammanhang under 2012. Efter 0-1 (0-0) hemma mot Syrianska, efter ett sent segermål i den 83 minuten av Admir Aganovic så är ÖSK nu klart sist i tabellen med endast fyra inspelade poäng på elva matcher.

Syrianskas mål kom just efter en situation då ÖSK slarvat. Samuel Wowoah passade fel och efter ett inlägg från vänsterkanten sprang Jonas Sandqvist ut mot bollen tillsammans med två ÖSKspelare mot samma boll men ändå var en Syrianskaspelare först på den och kunde slå in den till Aganovic som snyggt kunde klacka in bollen i ett tomt mål. Typiskt för ett lag i motgång att släppa in ett sådant mål så sent i matchen.

ÖSK saknade dock inte chanser. Alimi fick nytt förtroende på mittfältet och hade ÖSKs bästa chans i första halvlek med en fin nick men Syrianskas målvakt Dwayne Miller gjorde en bra räddning. Alimi tvingas strax efter detta utgå på grund av en skada då han haft problem med en ljumske. Daniel Bamberg som kommit tillbaka efter sina skadebekymmer ersatte.

Första halvlek var annars en svag halvlek från ÖSKs sida. Jonas Sandqvist som fått kritik för sitt agerande i tidigare matcher spelade upp sig och svarade för några bra räddningar. Jonas såg stabil ut som lagets sista utpost.

I den 34 minuten så var dock kommunikationen mellan kapen Magnus Wikström och Sandqvist inte helt på topp och Wikström nickade in bollen i eget mål efter ett inlägg från Syrianskas högerkant men den assisterande domaren vinkade för offside. Utan att ha sätt situationen i efterhand så kändes det som en tveksam avblåsning och protesterna från Södertäljelaget lärt sig inte vänta på sig men domaren verkade säker på sin sak. Syrianska fick i den 41 minuten en halvlekens sista målchans och Sandqvist räddade på nytt.

I andra halvlek spelade ÖSK upp sig. Anntonen var nära att nicka in en hörna och William Atashkadeh fick ett bra läge efter att Mohammed Saeid spelat fram men avslutet var svagt och Miller kunde enkelt avvärja. Peter Samuelsson skapade sedan ÖSKs bästa chans i matchen. Inlägg från Anntonen och skott via en Syrianskaförsvarare i ribban. Samuelsson skadade sig olyckligt strax efter detta i foten och fick även han lämna banan. Andreas Haddad som haft enorma skadebekymmer ersatte till hemmapublikens stora förtjusning.

Haddad skapade dock inte mycket under de dryga 20 minuter han var på planen och med endast fem träningar i kroppen så är det inte alls konstigt. Det kommer att ta tid innan han är i form igen men nu kan han träna upp sig ordentligt under EM-uppehållet och att han behövs där framme i ÖSKs jakt på nytt kontakt är något som känns som en självklarhet efter det han visade under de få matcherna han spelade ifjol.

I den 83 minuten kom som sagt målet under ett läge där man kände en besvikelse att det ”bara” stod 0-0. I det läge som ÖSK är just är det självklart trepoängarna som räknas. ÖSK flyttade givetvis upp sitt manskap utan att skapa någon riktigt het kvitteringschans och det blev förlust på nytt.

Sammanfattningsvis så är det självklart ett tufft läge i föreningen både för spelare, ledare och inte minst supportrar för ÖSK Fotboll. Men att ge upp nu vore lika dumt som att vara inomhus under hela den svenska sommaren med andra ord väldigt dumt.

Det är 19 omgångar kvar av årets Allsvenska och 57 poäng kvar att spela om. Det är hårt jobb som gäller och att tycka synd om sig själva gör ingen nytta. Fotbollskunskaper finns, nu gäller det bara att få ihop det och kriga till sig en trepoängare mot Gefle på onsdag.

Tobias Grahn är tillbaka då. Patrik Haginge är avstängd. Alimi och Samuelsson är inte spelklara efter sina skador? Vilka 11 spelare som Sixten tar ut i startelvan det än blir så måste de göra sitt. Att tänka framåt på just den matchen och ingenting annat. Att gå som en vinnare till ett uppehåll med en seger efter 11 raka matcher utan vinst vore givetvis guld värt. Om jag skulle sammanfatta detta med ett ord skulle jag säga Revansch.