Mosander lämnar ÖSK

Förstora bilden

Lars Mosander, assisterande tränare för ÖSK Fotboll, och ÖSK Fotboll har kommit överens om att avbryta kontraktet mellan parterna till årsskiftet.

Lars Mosander kommer slutföra en del uppdrag och även hjälpa till med scouting av finska ligan under hösten. Lars kommer flytta hem till Finland och vara verksam därifrån. Lars Mosander lämnar sin roll som assisterande tränare med omedelbar verkan.

– Lars Mosander har agerat professionellt och gjort ett ärligt försök att fortsätta som assisterande tränare utifrån den situation som uppstått då Sixten fick lämna sin roll som huvudtränare, vilket påverkat innehållet i Lars arbetsuppgifter, säger sportchefen Lennart Sjögren. Vi förstår och respekterar hans beslut. Vill passa på att tacka Lars för det arbete han gjort för ÖSK och som bäst resulterade i en 3:e placering i Allsvenskan 2010. Han har haft ett stort ansvar för det praktiska genomförandet av träningen samt lagt stort fokus på den individuella utvecklingen av spelare. Det inte många känner till är att han även varit ÖSKs projektledare för Tipselit samt ansvarig för spelarutveckling vad avser innehåll och organisation i ungdomsverksamheten i vår samverkan med Örebro SK Ungdom, där han gjort ett mycket bra arbete och lagt en grund som ÖSK kommer ha stor nytta av. ÖSK önskar Lars lycka till med det som han kommer företa sig med nu och i en framtid, avslutar Lennart Sjögren.

– Det har varit en turbulent vår som påverkat en på olika sätt och som inte gått obemärkt förbi, säger Lars Mosander. Jag har gjort ett ärligt försök att ladda om och göra en nystart men insåg snabbt att det kommer att bli svårt. Samarbetet mellan mig och Peo har under den korta tid vi arbetat tillsammans fungerat bra och vi har haft en saklig och bra kommunikation både kring träning och matcher. Det känns också rätt att Peo inför nästa säsong får tid att bygga upp en organisation kring laget där han själv får vara med och påverka vilka personer han vill ha kvar i olika uppgifter. Jag har haft en bra tid i klubben med den allsvenska tredje platsen 2010 som självklar höjdpunkt. Jag har även fått många vänner i Örebro både på och utanför planen som betytt mycket för att jag kunnat anpassa mig på ett bra sätt i staden. Beslutet att avbryta mitt avtal med klubben har inte varit lätt att fatta. Nu när beslutet är taget känns det rätt. Allt har sin tid. Jag vill tacka klubben för en bra dialog kring detta beslut och önskar ÖSK, tränare, spelare och fans stort lycka till med resten av säsongen som jag tror slutar med fortsatt allsvenskt spel 2013, avslutar Lars Mosander.

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908