Inför ÖSK - FC Chornomorets Odesa

Förstora bilden

Klockan 17.00 lokal tid är det avspark mellan ÖSK och ukrainska FC Chornomorets Odesa. Emil Berger som under gårdagen fick beskedet att han är uttagen i U21 landslaget inleder på mittfältet tillsammans med Daniel Bamberg och Armend Alimi.

På förmiddagen genomförde ÖSK en lättare träning där man spelade kvadraten och tog det ganska lugnt med tanke på att det i eftermiddag är match. För motståndet står ukrainska FC Chornomorets Odesa, ett lag som Sixten studerat lite grann.

- Om jag har sett rätt så slutade de på andra plats i ukrainska ligan förra året så det är ett bra lag vi möter. De har flera utländska spelare i laget bland annat en kille från Argentina som de lånat från Parma. 

 

Är du nöjd med hur förberedelserna varit inför matchen?

- Absolut, jag tycker vi har tränat på väldigt bra. Även om vi körde två träningspass under gårdagen så var det två ganska lätta pass, jag tror att spelarna är laddade och förberedda, säger Sixten Boström.

Matcherna skulle från början spelats tisdag och söndag men av olika anledningar är matcherna framflyttade en dag. Men det är inte något som påverkar uppladdningen.  

- Det har ingen större betydelse. Huvudsaken är att det blir match och vi vill verkligen möta de här lagen, säger Sixten Boström.

Ilir Berisha blev klar för ÖSK under helgen och är ÖSKs senaste tillskott.

 - Det är en väldigt bra spelare som kommit in väldigt bra in i gruppen och är en bra och förnuftig spelare som tar åt sig vad vi säger hela tiden. 

Vad är hans styrkor som fotbollsspelare?

- Han är tuff i närkamperna och bra på huvudet och har en väldigt bra grundteknik.

Och den stora konkurrensen på mittfältet ser Sixten bara som positiv.

- Jag har inte mött någon tränare som inte vill ha bara bra spelare, säger Sixten och skrattar.

Såhär startar ÖSK

Tomer Chencinski

Wowoah, Wikström, Berisha, Haginge

Berger, Alimi, Bamberg

Ibrahim, Samuelsson, Lushtaku

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908