Astvald räddade en poäng till ÖSK i en spännande match

Förstora bilden

ÖSK lämnade sista platsen efter 1-1 mot Åtvidaberg

ÅFF hade ett stort bollövertag (62-38 procent) före pausen även om ÖSK fick till några vassa avslut som inte gav utdelning och ÅFF vaskade bara fram 2 avslut. ÅFF hade gjort 32 mål och ÖSK 15 innan denna matchen och har visat mycket bra offensivt spel, så det var väl en framgång för ÖSK att göra lika mål som ÅFF ikväll.

Mållöst  vid pausvilan var positivt, men ack ÅFF fick en chockstart efter pausen och spelade till sig en hörna redan efter 11 sekunder som resulterade i deras 1-0 mål, Bamberg lär ha snuddat bollen innan den gick in.

ÖSK reste sig och kämpade på och Astvald satte in 1-1 (76) efter en fin djupledspassning från Rama och det var länge sedan ÖSK gjorde ett riktigt spelmål. Astvald och Yasin sprang och slet under matchen och gjorde bra insatser, för Yasin var detta ett stort steg i rätt riktning att få förtroendet från start.

Sammantaget hade ÖSK behövt full pott men en poäng var ingen självklarhet idag och det behövs en tyngre offensiv med vassare avslut för att vinsterna ska komma.

ÅFF är ett väldigt starkt hemma lag och har på 9 hemmamatcher tagit 19 poäng , 6 vinster, en oavgjord mot ÖSK och bara två förluster samt 21-9 i målskillnad. ÖSK har tagit 7 poäng på bortaplan, med bara en vinst och tre oavgjorda samt en målskillnad på 8-15.

Startelva:         

Sandqvist

,

Anttonen, Wikström, Wiktorsson, Wowoah,

Bamberg, Haginge, Lumbana, Rama

                           Yasin, Astvald

Byten:

Lumbana ut och Alimi in (69), Rama ut och Berisha in (80) och Astvald ut och Leonidsson in (88)

Lite statistik från matchen:

Skott                  10 — 11

På mål               5 — 7

Hörnor              11 — 5

Frisparkar         11 — 10

Bollinnehav      59 - 41

Jag beklagar att detta kommer in lite sent, men jag kom inte inte in på internet (Telia) under några timmar. I skrivande stund pågår OS invigningen och det gäller att vi alla ger våra grabbar i ÖSK det stöd som de behöver även under OS.

Nu närmast väntar Mjällby hemma måndag 6 augusti 19:00 och det är tid för rehabträning samt hopp om att fler spelare kan vara med och kriga om en startplats. Inställningen är det inget fel på i truppen och oavsett vem som spelar ger alla allt för att ÖSK ska ta en eller flera poäng i varje match.

Ha nu en skön helg med OS och bad samt sommarsol

 

 

© ÖSK Elitfotboll AB Stolthet, hjärta och passion sedan 1908