Ännu ingen svartvit vinst

Förstora bilden

4 spelade matcher, ännu ingen vinst. ÖSK jagade den första trepoängaren för säsongen när IF Elfsborg kom på besök, under måndagkvällen. Tyvärr får Svartvitt fortsätta jobba för årets första vinst, eftersom gästande Elfsborg segrade med 2-0. 8023 åskådare på Behrn Arena fick se gästernas Stefan Ishizaki och Amadou Jawo göra ett mål vardera.

Första halvlek rivstarades av bortalaget Elfsborg. Snabbe Amadou Jawo var riktigt på gång från start och det gav resultat. En djupledsboll, mot just Jawo, bröts av Tomer Chencinski som kommit ut för att rensa. Tomers rensning blev dock lite för kort och nådde endast Stefan Ishizakis vid mittlinjen. Ishizakis direktskott flög över Tomer och med en snöplig studs så letade bollen sig in bland maskorna. 1-0 efter fem och en halv minut kom som en kalldusch.

ÖSK kom inte igång förrän efter ca 25 minuter, men efter det så började Svartvitt äta sig in mer och mer i matchen. William Atashkadeh var i den 23:e minuten nära att kvittera, men skottet gick utanför och William blåstes dessutom av för offside. I övrigt så var passningsspelet lite för dåligt för att de riktigt farliga lägena skulle uppstå. Bästa ÖSK-are i första halvlek var Boris Lumbana som visade upp mycket moget spel, starka brytningar och bra positionsspel.

Elfsborg fortsatte sin press och med sina snabba yttrar och snabba ytterbackar lyckades de skapa flera fina uppspel. Dock saknades udden i den sista passen och avsluten.

Halvtidsresultatet skrevs till 0-1 och det speglade matchen ganska bra.

Även den andra halvleken drog igång med tempo. Först bjöd Valdet Rama på matchens delikatess när han läckert tunnlade Johan Larsson. I anfallet efter så ökad Elfsborg på sin ledning till 2-0, genom Amadou Jawo som distinkt slog in bollen till höger om Tomer i mål. Passningen fram till målet stod stortalangen Oscar Hiljemark för, en mycket vacker passning.

Efter Elfsborgs andra mål i matchen så mattades matchen ut. Elfsborg rullade boll inom laget och de svartvita fick jaga mycket boll. Det fanns lägen i andra halvlek för ÖSK, främst genom nyinbytta duon Kalle Holmberg och Josef Ibrahim. Josef, som bytt av Valdet Rama ute till vänster, var mycket pigg och utmanade gång på gång Elfsborg-försvaret. Josef var dessutom inblandad i en straffsituation där han omringad av tre Elfsborg-spelare gick han omkull, men domare Martin Hansson friade. Kalle Holmberg byttes in istället för Armend Alimi och även Kalle var spelsugen. Kalle skapade det kanske farligaste ÖSK-läget när han rann igenom till höger och sköt/passade en boll in i målområdet som William Atashkadeh var ytterst nära att stöta in. Förutom det läget så hade Kushtrim Lushtaku, även han inbytt, en frispark från höger med bra knorr och som Elfsborgs målvakt Kenneth Höie fick boxa bort.

Även Elfsborg hade chanser i andra halvlek. Niklas Hult hade ett skott som smet tätt utanför stolpen, Johan Larsson hade ett skott från höger som Chencinski räddade med en mycket kvalificerad fotparad, samt ett friläge för Lasse Nilsson som Chencinski avväjde bra.

Matchen slutade 0-2 och ÖSK får fortsätta jaga sin första trepoängare för säsongen. Bäst idag var Boris Lumbana som spelade mycket stabilt i försvaret. Något som var mindre bra var de svartvitas passningsspel, som inte imponderade.

Örebro SK 0 - 1 IF Elfsborg

6' 0-1 Stefan Ishizaki

48' 0-2 Amadou Jawo