ÖSK orkade inte hela vägen mot ett starkt Malmö FF

ÖSK stod inför en svår match när man skulle spela på bortaplan mot den allsvenska serieledaren Malmö FF. Marcus Antonsson gav hemmalaget ledningen i början av första halvlek. ÖSK kvitterade senare på straff genom Filip Rogic. I andra halvlek kämpade det svartvita laget men lyckades inte inte få in några fler mål och istället tog Malmö ledningen med 2-1 vilket också blev slutresultatet.

ÖSK kom till start med en 4-4-2 uppställning där det största utropstecknet var att Rodin Deprem spelade från start istället för skadade Carlos Strandberg. Matchen inleddes på ett speciellt sätt med 20 minuter av tystnad på arenan i en gemensam protest av båda lagens supportrar.

Det dröjde inte längre än 14 minuter innan motståndarna kunde göra 1-0. En passning snett-inåt-bakåt till Marcus Antonsson som vände bort Arvid Brorsson och kunde relativt enkelt slå in kvällens första mål. Några sekvenser senare skedde matchen mest omtalade situation då ÖSK skapar en dubbelhörna där bollen tillslut landar framför Jake Larssons fötter. I nästa skede får han en spark mot benen och domaren blåser i pipan och en straff tilldöms ÖSK. Svårt läge för domaren att ta ett snabbt beslut och även svårt att avgöra på reprisbilder om straffen var korrekt dömd eller ej. Hur som helst, straff till ÖSK där Filip Rogic kliver fram och ska slå straffen mot en kokande hemmaklack. Iskallt slår han bollen hårt i det vänstra hörnet och kvitteringen är ett faktum. Malmö fortsätter föra spelet och skapar flertalet chanser att ta ledningen men ÖSK kämpar på och inga fler mål görs i halvleken, pausvila 1-1.

Andra halvlek blev mycket tung sett med ÖSK-ögon. Malmö kunde föra spelet och satte ett högt tempo i matchen. I minut 68 tar även hemmalaget ledningen med 2-1 genom ett bra avslut utifrån av Anders Christiansen. Mot slutet av matchen lyckades dock ÖSK skapa några farliga lägen och det var främst kring inhopparna Martin Broberg och Agon Mehmeti som det uppstod farligheter. Mehmeti var bara centimetrar ifrån att få rulla in en boll mot sin förra klubb men Malmö-målvakten stod för en fin räddning. En tung förlust och en tuff match där motståndarna var det bättre laget.

Nästa match för ÖSK spelas söndag 14 juli kl. 15:00 borta mot BK Häcken.

Resultat: 2-1 (1-1)
Mål: Antonsson (14'), Rogic (19') och Christiansen (68')
Varningar: Jake Larsson, Daniel Björkman och Markus Rosenberg
Hörnor: 8-5
Byten ÖSK: Rodin Deprem ut – Martin Broberg in (57’), Viktor Prodell ut - Michael Omoh in (81'), Daniel Björkman ut - Agon Mehmeti in (81').
Byten Malmö FF: Erdal Rakip ut - Guillermo Molins in (61'), Marcus Antonsson ut - Sören Rieks in (61'), Arnor Traustason ut - Fouad Bachirou in (81')
Publik: 11 521
Domare: Magnus Lindgren, Robin Wilde (ass.), Marcus Lundgren Klitte (ass.) och Mirza Kazic (fjärde).