ÖSK vidare i Myresjöhus Cup

Det blev en storseger för ÖSK när man gästade Stene IF borta på Hagavallen. Åttondelsfinalen av Myresjöhus Cup slutade 3-8 till ÖSK som ställde upp med ett väldigt starkt lag.

Stene IF inledde matchen med fem straffar pga divisionsskillnaden. Tre av dessa gick i mål och matchen blåstes igång med ställningen 3-0 till hemmalaget. ÖSK tog, som väntat, kommandot i matchen och hade reducerat till 3-2 efter 26 minuters spel för att sedan gå till pausvila med ställningen 3-3. I andra halvlek roterade ÖSK en del och det var nästintill ett helt nytt lag på banan. Inga konstigheter skedde i denna halvlek och när domaren tillslut blåste av matchen hade ÖSK utökat till slutresultatet 3-8.

Sett över 90 minuter gör ÖSK en stabil insats och det är kul att se ett lag som Stene IF kriga på in i det sista. Starkt kämpat mot ett allsvenskt lag!

Några av kvällens höjdpunkter sett med ÖSK-ögon var Agon Mehmetis inhopp i den andra halvleken, den unge Niclas Bergmarks distansskott i nättaket och flera fina presationer av de yngre spelarna.

ÖSK är nu vidare till kvartsfinal i Myresjöhus Cup där nästa motståndare är antingen Hovsta IF eller Lillån FK.

Resultat: 3-8 (3-3)
Målskyttar ÖSK: Arvid Brorsson, Jake Larsson, Agon Mehmeti, Carlos Strandberg, Rodin Deprem x2 och Niclas Bergmark x2.
Domare: Samir Bahtijaragic, Nedim Prguda (ass.) och Tesfamariam Berhane Teklehaymanot (ass.).