Larssons dubbla mål gav bortaseger mot Sundsvall

ÖSK ställdes under lördagskvällen mot GIF Sundsvall på bortaplan i Allsvenskans åttonde omgång. Matchen på NP3 Arena inleddes med en händelsefattig första halvlek. Med 20 minuter kvar av matchen spräckte Larsson nollan och bara sju minuter senare satte han även 0-2. Sundsvall reducerade med några minuter kvar vilket skapa nerv i slutet men 1-2 stod sig och ÖSK kunde resa hem med 3 viktiga poäng.

ÖSK inledde matchen med ett nytt spelsystem, 4-4-2 med Jake Larsson in som högermittfältare istället för skadade Broberg och Prodell åter i startelvan bredvid Strandberg i anfallet. Det var hemmalaget Sundsvall som skapade matchens första riktiga målchans. ÖSK-bekantingen Maic Sema fick en kanonchans i straffområdet och tvingade Jansson i målet till en jätteräddning med sitt snabba direktskott. I den 18:e minuten var Strandberg på väg igenom men revs ned precis utanför straffområdet. Gerzic fick ett kalasläge med sin frisparksfot men frisparken blev alldeles för lös och rakt på målvakt Eskelinen i Sundsvall. ÖSK spelade stabilt under majoriteten av halvleken och var det förande laget. Med knappa halvtimmen spelad fick Rogic ett fint skottläge centralt men avslutet blev tyvärr missriktat. Sista kvarten av första halvlek innehöll inga större farligheter och 0-0 stod sig till pausvilan.

Andra halvlek inleddes med att Bertilsson testade Eskelinen från distans men bollen gick tätt över ribban. Strax därefter var det Janssons tur att ställas på prov i andra målet när Batanero drog till på en frispark och Oscar stod för en vass räddning till hörna. Sundsvall tog över spelet mer och mer och i den 60:e minuten hade Sema ett farligt skott precis utanför. När det kändes som att Sundsvall knackade på för ett ledningsmål kom istället 0-1 lite från ingenstans. Wright sköt från vänstersidan av straffområdet, Eskelinen klarade men släppte returen rakt ut framför en framrusande Larsson och Jake kunde skicka in 0-1 i öppet mål i den 71:a minuten. Målet gav ny energi till ÖSK som såg starka ut igen. Med 10 minuter kvar var det återigen dags för Larsson att hitta nätet. Strandberg skarvade ner ett inlägg mot bortre stolpen och där fanns Jake som sköt, målvakten räddade men returen kunde petas in i öppet mål.

Sundsvall forcerade starkt på slutet och i 86:e minuten kom reduceringen av inhoppande Haro. Ett snabbt inspel från vänster nådde den fristående Haro som tryckte in 1-2. Det innebar en nervös avslutning och hemmalaget öste på allt framåt under de sista minuterna. Jansson stod för några stabila ingripanden och en jätteräddning på en nick från nära håll under slutminuterna och nekade ytterligare Sundsvallsmål. Därmed kunde ÖSK inkassera tre viktiga poäng och avancemang i tabellen.

Nästa match för ÖSK spelas torsdag 16 majkl. 19.00 och då kommer IFK Norrköping på besök till Behrn Arena.

Resultat: 1-2 (0-0)
Mål: Larsson 71´, 79’, Haro 86’.
Varningar: Moros Gracia.
Hörnor: 8-4
Byten Sundsvall: Pa Konate ut – David Haro in (81’), Oliver Berg ut – Peter Wilson in (84’).
Byten ÖSK: Jake Larsson ut – Albin Granlund in (80’), Viktor Prodell ut – Michael Omoh in (85’).
Publik: 3805
Domare: Patrik Eriksson, Niclas Ivarsson (ass.), Christian Tennstedt (ass.) och Arian Chalak (fjärde).