Tung förlust i Borås

Under onsdagskvällen var det åter dags för allsvensk fotboll och ÖSK reste till Borås Arena för möte med Elfsborg. Det blev en tuff start på matchen med 1-0 till hemmalaget redan efter fyra minuter och innan första halvlek var över stod det hela 3-0 på resultattavlan. Elfsborg utökade sin ledning ytterligare i mitten av andra halvlek men med kvarten kvar reducerade Strandberg till 4-1. I slutet satte även Larsson dit 4-2, vilket också blev slutresultatet. En tung svartvit dag på jobbet.

ÖSK kom till start med nästintill samma elva som inledde i segermatchen mot AIK med skillnaden att Jake Larsson inledde från start istället för skadade Kevin Wright. Elfsborg inledde matchen kvickt och skapade ett kanonläge via Cibicki efter 3 minuter. Ett inspel från höger nådde anfallaren men avslutet tätt utanför. Cibicki var dock inblandad i en ny farlighet minuten senare när han från kortlinjen ute till höger spelade in bollen mot straffområdet. Jansson gick ner för att plocka bollen men tappade snöpligt ut den rakt i gapet på Holmén som kunde peta in 1-0 i öppet mål från en meter. Efter den tunga starten fortsatte Elfsborg att trycka på och i den sjunde minuten kom mittback Gregersen högst på en hörna och fick på en kanonnick. Oscar revanscherade sig dock och stod för en kanonräddning nere vid högra stolproten. ÖSK hade svårt att få till något etablerat spel och uppträdde något stressat under inledande kvarten. I den 18:e minuten serverade dock Bertilsson bollen till Strandberg i fart som rundade Stuhr Ellegaard och sköt mot det öppna målet. I sista sekunden fick Gregersen fram en tå och lyckades oturligt nog för ÖSK med bedriften att peta bollen ut till hörna.

Med dryga 20 minuter spelade slarvade Björkman strax utanför eget straffområde och Levi snodde åt sig bollen. Elfsborgaren ryckte förbi och kom fri mot Jansson som glädjande nog plockade fram en förstklassig benparad och fredade sitt mål från 2-0 den gången. I den 33:e minuten slogs ett långt inlägg mot Cibicki som skarvade ner bollen till Kabran som i sin tur lade upp bollen för Holmén. Matchens förste målskytt gjorde inget misstag utan satte säkert dit även 2-0 till höger om Jansson. Hemmapubliken hann knappt jubla klart innan Jansson fick plocka ut ytterligare en boll ur sitt mål. Gojani slog en boll i djupled mot Cibicki som slank förbi Almebäck som chansade med en glidtackling som sista försvarare i utsatt läge, Cibicki ställdes således ensam mot Jansson och vann kampen med ett säkert lågt avslut och 3-0 var ett faktum.

ÖSK såg väldigt tyngda ut efter att ha fått kapitulerat tre gånger på en dryg halvtimme. I den 40:e minuten vaskade ÖSK fram sin andra riktigt fina chans i första halvlek. Strandberg klackade fram en framstormande Larsson och Jake fick en chans att avsluta i fint läge men Stuhr Ellegaard var snabbt ute och täckte av vinklarna och kunde rädda. 3-0 stod sig halvleken ut.

Andra halvlek inleddes något avslaget med Elfsborg som kontrollerade spelet. ÖSK genomförde ett dubbelbyte i den 54:e minuten där Brorsson och Omoh klev in (Björkman och Prodell ut) i ett försök att skaka liv i matchen. I den 61:a minuten dribblade Omoh ute till vänster och till slut hamnade bollen hos Rogic som sköt men dessvärre rakt i famnen på Stuhr Ellegaard. I den 67:e minuten vände och vred inhoppande Hümmet sig loss i ÖSK:s straffområdet och tryckte distinkt in 4-0 längs marken.

Med kvarten kvar slog Omoh in en boll från vänster, Strandberg stångades vid första stolpen och lyckades vinna duellen och skyffla in 4-1 reduceringen, en stark aktion av Carlos. Målet gav lite energi till ÖSK som ryckte upp sig sista kvarten. I den 82:a minuten nickade Rogic bollen i ribban efter en hörna. 4-2 reduceringen skulle dock komma men med bara tre minuter kvar. Omoh kortpassade till Rogic i straffområdet som snabbt passade vidare till Larsson som slog till med en klassisk tåfjutt och bollen satt fint nere till höger. Jakes första allsvenska mål i hans första match från start. Någon ytterligare reducering blev det dock inte för ÖSK och slutresultatet skrevs till 4-2 på Borås Arena.

Nästa match för ÖSK spelas måndag 29 april kl. 19.00 och då kommer Kalmar FF på besök till Behrn Arena.

Resultat: 4-2 (3-0)
Mål: Holmén 4´, 33´, Cibicki 35´, Hümmet 67´, Strandberg 75´, Larsson 87´.
Varningar: Gojani, Hümmet, Brorsson, Broberg.
Hörnor: 4-5
Byten Elfsborg: Robert Gojani ut – Stefan Ishizaki in (46’), Jonathan Levi ut – Deniz Hümmet in (65’), Simon Strand ut – Rami Kaib in (76’).
Byten ÖSK: Daniel Björkman ut – Arvid Brorsson in (54’), Victor Prodell ut – Michael Omoh in (54’), Martin Lorentzson ut – Martin Broberg in (77’).
Publik: 4095
Domare: Bojan Pandzic, Niklas Nyberg (ass.), Marcus Lundgren Klitte (ass.) och Joakim Östling (fjärde).