Premiärförlust i Falkenberg

Under söndagen sparkade Allsvenskan 2019 igång. ÖSK reste till västkusten för premiär mot Falkenbergs FF på Falcon Alkoholfri Arena. Efter en kampfylld och mållös första halvlek tog Falkenberg ledningen efter timmen spelad. ÖSK kom inte närmre en kvittering än en boll i ribban och tvingades resa hemåt med en 1-0 förlust med sig i bagaget.

ÖSK kom till start med två av sina nyförvärv i startelvan, Wright och Prodell. Matchen inleddes i kraftig vind och strålande vårsol. Den inledande kvarten bjöd inte på några målchanser. I den 21:a minuten kom dock en hyfsad målchans för hemmalaget. Efter en frispark rensades bollen undan men inte tillräckligt långt utan Carlsson kunde ta avslut och tvingade Jansson till en fin räddning. ÖSK hade svårt att etablera tryck mot Falkenbergsmålet och det farligaste som åstadkom under första halvlek var ett par hörnor som dock inte gav utdelning i målprotokollet. Efter en typisk premiärhalvlek klev lagen in i omklädningsrummen med 0-0 på resultattavlan.

Andra halvlek hann knappt starta innan ÖSK skapade en vass målchans. Prodell slet förtjänstfullt i straffområdet och lyckades passa fram Gerzic i höjd med straffområdesgränsen. Nordin drog på ett tungt skott men Nilsson i FFF-målet kunde tippa bollen till hörna. I den 53:e minuten trummade Wright på ute till vänster och slog in ett fint inlägg mot bortre stolpen där Prodell kom framstormande men anfallaren kom tiondelen för sent och bollen smet förbi. När det kändes som att ÖSK tagit tag i matchen så kom istället ett ledningsmål för Falkenberg. Efter en hörna och undanrensning kunde bollen lyftas in på nytt mot den bortre stolpen. Granlund kom inte upp ordentligt i luftduellen och Björkengren kunde knoppa in 1-0 via stolpen. Ett tungt mål efter en bra ÖSK-start på andra halvlek. I den 64:e minuten slog Falkenberg en frispark från mittplan och i straffområdet nickskarvade Johansson bollen i ribban och ut. Strax efter det gjorde Kjäll sitt första byte, Bertilsson ut och in med Rogic. ÖSK försökte med mycket långbollar utan resultat i vinden. Falkenberg kunde enkelt försvara sig och satsade på kontringar.

Med knappa kvarten kvar kom Jake Larsson in istället för Björnquist. Efter bara någon minut på planen kom en ny långboll som skarvades ner till just Larsson i straffområdet. Ungtuppen kastade fram ett knä men bollen tog i ribban och över. Riktigt nära kvittering. Med sju minuter kvar dribblade Omoh i offensivt straffområde och tog avslut från snäv vinkel men Nilsson i FFF-målet kunde göra en rapp benparad och fredade sitt mål. ÖSK hade svårt att få till någon slutforcering och långbollarna i slutet nådde inte rätt adress och Falkenberg kunde hålla undan och avgå med segern i premiären.

– Vi är besvikna med resultatet, en jämn första halvlek där vi blir bättre ju längre halvleken lider. En bra start på andra halvlek där vi har vår bästa period när Falkenberg gör sitt mål efter en hörna. Vi skapar några bra målchanser men tyvärr för få för att lyckas göra något mål. Nu handlar det om att smälta förlusten och sen börja sikta på hemmapremiären mot Djurgården, säger Axel Kjäll efter matchen.

Nästa match för ÖSK spelas måndag 8 april kl. 19.00 och då kommer Djurgårdens IF på besök till Behrn Arena.

Resultat: 1-0 (0-0)
Mål: Björkengren 58´
Varningar: Mathisen, Pogrebnyak, Wright, Omoh, Brink Joza.
Hörnor: 2-4
Byten ÖSK: Johan Bertilsson ut – Filip Rogic in (66’), Daniel Björnquist ut – Jake Larsson in (76’), Arvid Brorsson ut – Daniel Björkman in (91’).
Byten Falkenberg: Karl Söderström ut – Anton Wede in (84’), Kirill Pogrebnyak ut – Per Karlsson in (86’).
Publik: 3023
Domare: Kaspar Sjöberg, Fredrik Nilsson (ass.), Magnus Sjöblom (ass.) och Joakim Östling (fjärde).