U19: Oavgjord match i Ligacupen

Första matchen i Ligacupens gruppspel mot den motståndare som på pappret ser ut att kunna vara största utmanaren om gruppsegern, Åtvidabergs FF. I denna match fick ÖSK lära sig att matchen pågår tills domaren blåser, även om tilläggstiden var omotiverat lång.

ÖSK ska nu börja spela ihop nästa säsongs U19 lag, vilket innebar flera nya spelare i truppen. Dock var två -99:or kvar i denna match.

ÖSK började matchen ganska rörigt och fann inte sina positioner. De första 10 minuterna gick klart till ÅFF. I den 6:e minuten missbedömer målvakten Simon Gustafsson en utrusning helt och missar bollen. ÅFF spelaren är helt fri med öppet mål men Lucas Parkedal Stenfelt har jagat hem och räddar skottet strax utanför målet.

I den 10:e minuten får ÖSK till en kontring och det går snabbt. Bollen upp till Anton Ingves som sticker in den mellan ÅFF försvararna till Nadir Ayeva som springer sig fri och lättar bollen över målvakten men bollen skruvar sig precis utanför målburen. Två minuter senare kommer ÖSK i ett nästan identiskt anfall men nu spelar Nadir fram Anton som får bollen på målvakten och ut till hörna. I 23:e minuten tappar ÖSK bollen strax utanför straffområdet och en ÅFF:are kommer fri men Simon revanscherar sig och gör en jätteräddning. Bara minuten senare tappar ÖSK bollen igen och nytt friläge men nu är det Manne Ljunghaga som genom en suverän brytning räddar från mål för ÅFF. Dennis Koss skadar sig i situationen och tvingas utgå. Carl Henning kommer in.

Spelet är helt jämnt och böljar fram och tillbaka. ÅFF överraskar med att spela ett fint passningsspel. Långt från tidigare års ”springa-sparka” spel som ÖSK mött. I minut 37’ får Adam Bark ett läge men skjuter i ribban. ÅFF vänder direkt men Manne gör en ny bra brytning och räddar från mål. Minuten senare nickar ÅFF i stolpen efter en hörna. Ytterligare en minut senare skjuter de strax utanför straffområdet men nu är det Carl som täcker och räddar från mål. I 42:a minuten skapar ÖSK tryck mot ÅFF försvaret. Man får till ett långt anfall och rullar runt bollen utanför straffområdet. Anfallet avslutas med skott över av Adam. Första halvlek slutar 0-0 och det var helt jämnt gällande spel och chanser.

ÖSK börjar andra halvlek bäst och skapar tre bra chanser i inledningen av andra halvlek. De har också mer av spelet nu och det känns lite stabilare för ÖSK. Därför är det inte orättvist att ÖSK tar ledningen i 54:e minuten. Lucas bryter ett ÅFF anfall precis utanför eget straffområdet tar några kliv och spelar sen rakt upp till Jonathan Aronsson. Jonte lägger ut bollen till Nadir som drar sig ut på vänsterkanten vid straffområdet. Där spelar han in i planen igen till Lucas som följt med upp i anfallet och kan, precis utanför straffområdet, mycket säkert placera in bollen vid målvaktens vänstra stolpe, 0-1.

5 minuter senare kommer ÅFF i ett anfall in i straffområdet. Skottet går förbi Simon men Lucas står på mållinjen och räddar bollen som studsar upp i famnen på Simon. ÖSK vänder direkt och kommer till skott men målvakten räddar.

Nu blir det en period av ganska mycket ställningskrig på mittfältet. När ca 10 minuter återstår blir ÖSK lite tillbakadragna och ÅFF skapar en chans som går precis över. ÖSK replikerar dock direkt när Nadir är mycket nära att sätta bollen i mål. ÅFF får ha bollen ganska mycket och trycker på. Carl skadar sig i 90:e minuten och tvingas utgå. John Kakraba kommer in. ÅFF flyttar upp allt de har på frisparken de fått inklusive målvakt. ÖSK rensar undan och kommer i en kontring. Nadir får chansen och ska lägga in bollen i öppet mål men lyckas träffa målvakten som rusat tillbaka. Domaren signalerar 3 minuters övertid men tiden bara går utan avblåsning. I 97:e (!) minuten får ÅFF till ett inlägg som inte ÖSK lyckas få undan riktigt utan ett nytt inlägg kommer in i straffområdet. En ÅFF:are får en halvträff på nick och bollen letar sig in i mål, 1-1. Otroligt frustrerande. Den långa tilläggstiden kändes inte motiverad.

Det var en bra fotbollsmatch mellan två lag som stod upp och kämpade och spelade varje minut. Bra stämning mellan lagen. ÖSK var det bättre laget sett till andra halvlek och de chanser man skapade där. Man borde ha avgjort på någon av alla dessa chanser. Nu blir det att ta nya tag till nästa match den 18/11 hemma på Behrn Arena mot Motala.

Efter matchen vidtog en straffsparksläggning som var till för att skilja lagen åt om de hamnar på samma poäng och målskillnad när serien är slut. ÅFF vann den med 5-4. Det innebär att ÖSK måste vinna sina kvarvarande matcher och helst göra fler mål för att gå vidare.

Matchfakta:
54’ 0-1 Lucas Parkedal Stenfelt (Nadir Ayeva, Jonathan Aronsson)